• 瀏覽: 19,595
  • 回覆: 106
引用:
原帖由 少先隊員 於 2018-4-19 11:40 PM 發表
全球市值最大嘅公司 有

Apple, Alphabet(Goolge), Microsoft, Amazon.com, Facebook 等。

基本上我地香港人 日常生活是離不開他們的, 說他們統治地球 亦實不為過。

他們同樣地都是 美帝的產物, 當然還有互 ...
唔係下嘛, 以上公司沒有了, 總會有別的代替....

雄霸英國金融界的霸菱銀行在1988年,霸菱更獲得伊利莎伯二世女王頒贈傑出成就獎。
在1995年2月26日倒閉,其原因是一名在霸菱新加坡分行任職交易員的尼克·李森衍生性金融商品進行超額交易投機失敗,導致損失14億美元。而倒閉後,以1英鎊的象徵價格賣給荷蘭ING集團,並成為該集團成員之一。

這世界有人會因為沒有了什麼死的東西而活不下去?

儍的嗎。
統治地球當然是用大殺傷力武器啦。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-4-20 10:39 AM 發表
儍的嗎。
統治地球當然是用大殺傷力武器啦。
我相信,我只要發明到高達軍團,就一定可以統治地球

引用:
原帖由 少先隊員 於 2018-4-19 11:40 PM 發表
全球市值最大嘅公司 有

Apple, Alphabet(Goolge), Microsoft, Amazon.com, Facebook 等。

基本上我地香港人 日常生活是離不開他們的, 說他們統治地球 亦實不為過。

他們同樣地都是 美帝的產物, 當然還有互 ...
首先請反對邪惡中華人民共和國的有骨氣民主鬥士停止使用食用飲用任何來自中華人民共和國的物品, 例如唔飲東江水, 唔食來自中國食物例如豬肉牛肉菜生果(包括副產品如柴米油鹽醬醋茶),出街食亦不進入任何使用中國食物或副產品的餐廳, 沖涼(及出街洗手)都用入口樽裝水, 唔進入任何有使用中國建材的建築物, 唔搭任何有使用中國零件的 交通工具, 唔用大亞灣發電廠產生的電力, 唔用含有中國零件或在中國組裝嘅任何電器(包括iphone),唔穿著任何中國製造的衣物, 拒絕吸入任何由中國吹來的空氣( 例如24小時全時間只用入口樽裝氧氣), 有病亦唔進入會有機會使用東江水, 含有中國建材的醫院

引用:
原帖由 少先隊員 於 2018-4-20 04:34 PM 發表

Apple, Microsoft, Intel, Facebook, Whatsapp, Google

都冇大殺傷力武器, 你地 都要聼佢地支笛

有骨氣嘅話,記得 一件 都唔掂唔用啊!
法輪大法好<—— 中文黎個可,唔好用啦。用英文啦。

引用:
原帖由 gullible 於 2018-4-20 04:48 PM 發表

首先請反對邪惡中華人民共和國的有骨氣民主鬥士停止使用食用飲用任何來自中華人民共和國的物品, 例如唔飲東江水, 唔食來自中國食物例如豬肉牛肉菜生果(包括副產品如柴米油鹽醬醋茶),出街食亦不進入任何使用中國 ...
網上有條片,有個日本仔,將屋企所有中國制造的東西掉走,結果………………

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-4-20 05:11 PM 發表

法輪大法好

法輪邪教正死蠢,毛澤東當年嘅成功,就係識得收買人心。法輪邪教就反其道而行,仇共咪仇共囉,點解搞到與十三億國人為敵,自絕於華人社會,永不能翻身,連我地呢啲對法輪教冇乜認識的香港人都開始憎惡佢地,覺得佢地好邪,死蠢就係死蠢。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-4-20 05:23 PM 發表

網上有條片,有個日本仔,將屋企所有中國制造的東西掉走,結果………………
除淨條底褲

引用:
原帖由 少先隊員 於 2018-4-20 04:29 PM 發表

如果你地 中華人民共和國人都唔再用, 呢D公司咪死快D囉,可惜你地 一直支持 呢!
沒什麼可惜, 中國人冇美帝咁少氣, 發窮亂就咁封殺人

引用:
原帖由 少先隊員 於 2018-4-20 06:58 PM 發表

香港人 選擇跟 13億人爲敵,就是不想跟 57億 人爲敵!
57億人敵梗中國咩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]