• 瀏覽: 4,124
  • 回覆: 73
小學雞

睇吓大部份本土台灣人住邊先

一張紙就認定係由小學生寫?

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2018-4-17 07:23 AM 發表
細路就話天真啫 成人都傻埋一份, 台灣只可退休 外來人不能工作 工資太少 外來人可能更少
你用個腦諗吓,如果台灣人工咁低,台灣人個個都要訓街啦,台灣人工係香港一半咁滯,但係物價租屋價錢都係香港嘅一半,咁咪打個和囉,明白未

而家可能仲得,再過多十幾廿年,成個世界都變了,越遲出世越唔著數。

連小學生都知台灣係窮系地方台灣真係慘

引用:
原帖由 西門町 於 2018-4-17 07:56 AM 發表

你用個腦諗吓,如果台灣人工咁低,台灣人個個都要訓街啦,台灣人工係香港一半咁滯,但係物價租屋價錢都係香港嘅一半,咁咪打個和囉,明白未
台灣人工低是一定
係台灣已經在說低薪問題 (我個個月要出差台灣)
5年前的餐廳。今日只係加左10台幣。
年青人22K差不多5至10年。
你接受10年唔加人工?

引用:
原帖由 QK13 於 2018-4-17 08:28 AM 發表

台灣人工低是一定
係台灣已經在說低薪問題 (我個個月要出差台灣)
5年前的餐廳。今日只係加左10台幣。
年青人22K差不多5至10年。
你接受10年唔加人工?
我做實Q幾年間都加咗二千元人工,台灣高中畢業去餐廳做待應都26000元以上人工,22K 人工只是少部份人會咁低

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]