• 瀏覽: 3,803
  • 回覆: 33
+3
誤會大了!港星黃秋生日前在香港電影金像獎擔任頒獎人,致詞提到「年年都有香港電影」,後被香港、台灣部份媒體解讀成是「打臉成龍」,引發中港台政治...

篡改新聞的 不就是毒果嗎
短短時間 ,同一內容,發出五六條新聞
標題就是 打臉成龍啦
這個媒體 扭曲原意 造假成性 真是無恥無下限

新聞來源連結:
https://tw.appledaily.com/new/realtime/20180417/1335823/

還要誣陷  古天樂
先抱後補刀!古天樂接棒黃秋生 「稱帝感言」打臉成龍
https://tw.entertainment.appledaily.com/realtime/20180416/1335223/
黃秋生,也無法忍受 毒果造假 ...罵毒果用心惡毒
呵呵

唔係喎,琴日有好多仇中、反中唧人好 HIGH 㗎喎。
引用:
原帖由 hlover96 於 2018-4-17 05:49 AM 發表
誤會大了!港星黃秋生日前在香港電影金像獎擔任頒獎人,致詞提到「年年都有香港電影」,後被香港、台灣部份媒體解讀成是「打臉成龍」,引發中港台政治...

https://img.appledaily.com.tw/images/ReNews/20180417/ ...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-4-17 06:08 AM 發表
這些好high的 算被黃打臉 ,還是被毒果打臉?還是毒果自打臉

成龍大哥原意 是 香港電影已經沒落
以後要融入中國電影中 才有前途
香港電影沒落事實嘛
後一句 ,見仁見智 ,個人看法可以不同
毒果動輒用打臉別人
不就是心中憤懣,又無可奈何
只能用 造謠中傷的方式來發洩的心理寫照嗎

同意
引用:
原帖由 hlover96 於 2018-4-17 06:29 AM 發表
香港電影沒落事實嘛
毒果動輒用打臉別人
只能用 造謠中傷的方式來發洩的 ...

引用:
原帖由 hlover96 於 2018-4-17 06:29 AM 發表
香港電影沒落事實嘛
毒果動輒用打臉別人
只能用 造謠中傷的方式來發洩的 ...
呢d老淫蟲你稱佢做大哥?藍絲五毛真係擦鞋無極限,佢同古天樂一樣起左咁多學校先講啦

我好奇怪有啲人嘅所謂“香港意識”,究竟中共對佢地做咗啲乜佢地先會咁驚咁憎大陸所有嘢呢?

記協又失蹤了

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-4-17 06:08 AM 發表

仇中?仇毛咋掛,見到啲毛連人渣都撐,走去踩兩腳都好正常

糸咁上下香港傳媒

星爺身體力行拍中國電影多年
傳媒只數成龍,唔數佢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]