• 瀏覽: 5,611
  • 回覆: 36
+3

香港眾志主席羅冠聰去年7月被取消議員資格(DQ),而眾志常委周庭報名參選立法會港島區補選時未能出閘被DQ,理由是眾志的「民主自決」主張被指違反《基本法》,最終要由民主派區諾軒作為「Plan B」並當選。最新消息指眾志終於「成功」進身議會,不過是「借屍還魂」,由上任議員1個月的區諾軒出手聘請羅冠聰、周庭為議員助理,至於眾志秘書長黃之鋒則任區諾軒地區辦事處幹事。換言之,眾志三子攞正牌隨時可在立法會遊走。

無政黨背景的區諾軒,一直被指與眾志眉來眼去,特別是周庭被DQ後,區諾軒頂上參選港島補選,而於補選期間,眾志核心羅冠聰、周庭及黃之鋒全程陪伴左右,區諾軒上月當選議員已事先張揚,會聘請眾志成員擔任議辦職員,最終羅冠聰、周庭於立法會層面協助區諾軒,至於黃之鋒則於南區海怡擔任地區幹事。

「借屍還魂」...夠膽...過橋抽板...

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180416/bkn-20180416180354235-0416_00822_001.html

又無所謂嘅
反正佢哋宜家都奶晒共啦
咪俾條路人哋行下囉
引用:
原帖由 pugbb 於 2018-4-16 07:25 PM 發表

香港眾志主席羅冠聰去年7月被取消議員資格(DQ),而眾志常委周庭報名參選立法會港島區補選時未能出閘被DQ,理由是眾志的「民主自決」主張被指違反《基本法》,最終要由民主派區諾軒作為「Plan B」並當選。最新消 ...

借屍還魂入垃圾會, 這班港奸人渣真樣衰... 目的是呃公帑養垃圾港奸, 犯民賤狗議猿多賤格...

又搞港獨, 即時DQ啦.

以前是磚貴耳猿羅冠充 今天做阿四跟尾三隻狗

引用:
原帖由 kingofsex 於 2018-4-16 07:47 PM 發表
又搞港獨, 即時DQ啦.
首先DQ曬d共獨先,黃之鋒周庭羅冠聰聯合台蒙疆藏係支持中國民主統一,唔係共狗分裂中華民國,唔係共狗蒙古從中國點會分裂出去,唔係共狗割地比俄羅斯,中國e+板圖大好多

請周庭為議員助理係唔係包全套服務架??

引用:
原帖由 fb210 於 2018-4-16 07:54 PM 發表

首先DQ曬d共獨先,黃之鋒周庭羅冠聰聯合台蒙疆藏係支持中國民主統一,唔係共狗分裂中華民國,唔係共狗蒙古從中國點會分裂出去,唔係共狗割地比俄羅斯,中國e+板圖大好多
屙唔出屎賴地硬

講咁多又唔見班阿凡達搶哂佢地啲位嚟做~~喺度酸葡萄

三男一女立會辦公室玩4p
又烈酒,又偉哥,不亦樂乎  
係個女嘅慘啲,要服侍三個人
睇下幾時搵埋禎禎入去分擔下  

中箭傀儡

本土咖喱飯都有筆直請喎

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-4-16 07:38 PM 發表
又無所謂嘅
反正佢哋宜家都奶晒共啦
咪俾條路人哋行下囉

你d黃絲梗係想啦,香港人必需要將漢奸趕盡殺絕!

當選代價,冇得自己揀人
每個月要賠錢畀呢班人值得嗎? 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]