• 瀏覽: 93,105
  • 回覆: 1,171
  • 追帖: 6
+17
引用:
原帖由 我唔係bb 於 2018-4-15 11:51 PM 發表

咁隻狗狗呢
你知道什麼叫做「流浪狗」?

引用:
原帖由 tigerpizza 於 2018-4-16 09:30 AM 發表

有d發瘋的又上身啦,比人講中左技窮就開始無限想像狗咬人,然後無限延伸瘋狗症細菌。

正如流浪漢,訓街,m記都隨時係癲佬,住你對面屋隨時會砍人tim
咁咪係囉
保安喺私人地方, 請走不受歡迎人物 同 動物

又有啲咩唔妥?

話比流浪狗避雨果班人會吾會招呼D路宿者入屋避雨呢?

引用:
原帖由 我唔係bb 於 2018-4-15 11:44 PM 發表
在今日中午,有網民在Facebook群組唐狗會學習營發文指,在荃灣區某商廈的停車區前,看到有一頭白毛流浪狗,疑欲避雨而走進大廈停車場出入口處。保安見狀後馬上走前驅趕,用手指示狗狗離開。狗狗最終避雨失敗,無奈地 ...
如果唔係狗,係一個乞丐,我諗趕走佢可能仲無咁多人嘈

社會可以容下五毛
亦可以容下流浪狗

引用:
原帖由 我唔係bb 於 2018-4-15 11:44 PM 發表
在今日中午,有網民在Facebook群組唐狗會學習營發文指,在荃灣區某商廈的停車區前,看到有一頭白毛流浪狗,疑欲避雨而走進大廈停車場出入口處。保安見狀後馬上走前驅趕,用手指示狗狗離開。狗狗最終避雨失敗,無奈地 ...
你班所為 "愛狗能"  唔死全家都唔得. 驅趕隻狗咪算好彩. 唔通叫保安 call 魚記捉狗呀~!  還是你班唅家鏟想個保安無得勞??   燒記老尾 你班唅家鏟 愛狗西 .  
香港跟本唔適合養狗. 係你班能屌帶狗入黎搞到 狗隻 咁能樣...
仲有.你估街上只有流浪狗?  仲有貓架.  咁d貓 咁大雨 藏係邊?? 咪又係週圍搵地方避雨..

問題唔係出係人上, 係呢個地方上

引用:
原帖由 wailunau1 於 2018-4-16 09:40 AM 發表
社會可以容下五毛
亦可以容下流浪狗
無錯! 只有黃絲狗係人人喊打

隻狗唔走咪收留住先,叫漁護署嚟帶走囉

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-4-15 11:48 PM 發表
你好難怪個保安員
如果佢俾隻狗避雨
然後有條人渣投訴佢
佢好易連工都無埋
認同! 人情兩面睇

引用:
原帖由 tigerpizza 於 2018-4-16 09:06 AM 發表

你比人投訴,輕則都係投訴下,重則都係無左份工,在香港富裕社會無左份工都未會死。

狗輕則真係濕下身,重則因而肺炎而死。
睇野只係睇表面,唔怪得香港愈黎愈差
咁你覺得份工重要,定係一條生命重要?
流浪狗淋雨已成習慣!

個美女都唔錯喎

其實拍片果個,既然有心幫狗狗,係米除左拍片之外,可以做多d呢?

引用:
原帖由 星海揚帆 於 15/4/2018 23:48 發表
你好難怪個保安員
如果佢俾隻狗避雨
然後有條人渣投訴佢
佢好易連工都無埋
x2
投訴投訴投訴
仆x傷講人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]