• 瀏覽: 83,212
  • 回覆: 23
  • 追帖: 15
+11
引用:
原帖由 launch_date 於 2018-4-17 04:01 PM 發表

???

係要講政制既話,聯合國有調查報告指
挪威民主指數最高,亦係最快樂城市,排前既都係民主國家

咁台灣同香港比呢?
台灣足足贏香港一倍,快樂指數都多一倍
指數調查係幾時做嘅呢?
錯腫桶上任後有冇做過?
天天圍府上街陳抗冇人聽,
蛇籠刀片拒馬有得你地歎!

引用:
原帖由 psychiatrist2 於 2018-4-17 04:52 PM 發表

唔係想寸你
香港咁有公平正義的話就唔會咁多人要瞓麥記啦
露宿者 (某d地方連麥記都冇得瞓) 問題好多城市都幾嚴重,包括紐約、倫敦、東京等,其中房價貴、經濟差係大部份原因,
與公平正義的關係反而較小,反觀歹彎,好多問題都同公平正義有關 (上面已有論及,不再詳述)!

引用:
原帖由 launch_date 於 2018-4-17 06:03 PM 發表

2017年 -----  差
聯合國《世界快樂報告2017》.......由榜尾倒數的最不快樂國家,前5名則為中非共和國、布隆迪、坦桑尼亞、敘利亞、盧旺達。
亞洲方面則是新加坡領先,排名第26,其次為32名的泰國,香港則是第 ...
唔好意思,我唔知嗰個調查以乜野做準則,以我認知,一個地方嘅症苦同領導人嘅民望咁低,一定係佢地嘅施症令人民唔快樂,但係又冇辦法趕佢落台,因為係自己投錯票、損錯人,苦在心中怎快樂?

真心講句,大家都睇到、知道呆彎嘅情況,
呆蛙點會生活得開心?點會覺得幸福?
好嘅話,呆正苦嘅民調、民眾滿意度…等,
就唔會咁低啦!

引用:
原帖由 將軍玩熊完 於 2018-4-18 08:29 AM 發表

去玩接受當地人工平,打工唔接受當地工資低。
睇到軍公教消呆蛙俾呆執症檔亂症糟質,
睇到汰洋蛙被煽動、被利用、闖府動亂,
睇到台正苦錢佔、轉型不義、鬥死前朝、
抱尾倭大腿、放棄領土、放棄漁民權益……
針唔拮到肉都知痛!

引用:
原帖由 將軍玩熊完 於 2018-4-18 11:00 AM 發表

睇見汰洋蛙死守22k
睇到蛇籠刀片拒馬圍城、圍腫桶苦!

引用:
原帖由 將軍玩熊完 於 2018-4-18 11:19 AM 發表

睇到用愛發電
睇到倭輻食品毒害呆蛙!

引用:
原帖由 將軍玩熊完 於 2018-4-18 11:31 AM 發表

無錢無選擇
有錢有選擇……腫桶食法國餐!

引用:
原帖由 將軍玩熊完 於 2018-4-18 01:49 PM 發表

真係背後好辛酸
歹毒檔徒諗定晒將來嘅主子及後路,
辛酸嘅只係平民呆蛙+香港移民!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]