• 瀏覽: 83,255
  • 回覆: 666
  • 追帖: 15
+11
引用:
原帖由 anti_hkd64 於 2018-4-15 11:48 PM 發表

天皇萬歲…

皇軍萬歲…

大東亞共榮圈萬歲…

附件

25.jpg(21.92 KB)

引用:
原帖由 cxa343 於 2018-4-15 10:45 PM 發表

六年前,毒果好信得過

但2016起,毒果完全係垃圾!
蘋果從來都信唔過,咪on9啦

退休住可以
去旅遊可以,生活打工難賺錢

引用:
原帖由 royrac 於 2018-4-15 11:50 PM 發表

蘋果從來都信唔過,咪on9啦
以前還以為 蘋果只是 娛樂腥膻 新聞

原來 在政治 上簡直是 顛倒黑白

指鹿為馬

港豬拎住香港的人工去台灣一定覺得好好用,新加坡夠好啦,又唔見班友話新加坡好食好住,因為對返匯率坡紙貴好多

引用:
原帖由 wasana 於 2018-4-15 10:37 PM 發表

未有台商到中國投資,
中國邊識黑心食品。
論到黑心食物,
台灣真係老大哥。
認同!
係台灣人先至發名用紙皮當豬肉, 製造水餃!  
大陸而家的衰野好多係台商帶去教佢地!

其實好多人都係長期離開香港後,先知道香港唔係想像中咁差,更加絕對唔係亂世。

但林夕「竟然」敢講出呢啲說話,係佢面對現實後不再被洗腦而講真心話,還是有其他目的?好似泛民唔會話佔中係錯一樣,好難想像林夕會咁老實。

台灣的確係旅遊好地方,
同泰國一樣,
但香港人過去做野,
就真係大跌價喇!

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2018-4-15 11:06 PM 發表
台灣, 十幾年40台幣買到一杯珍珠奶茶, 今天都仲係賣緊40台幣, 你話台灣有無成長過
但係好多種國際原材料價格近十年都狂升

引用:
原帖由 jetflyer 於 2018-4-15 10:56 PM 發表
台灣嘢食邊夠香港好食?

台灣衣飾邊夠香港朝?

台灣出行交通,就只用台北嚟同香港比較,邊夠香港方便?其他地方就更唔使跟香港比。

至於住,無實際係台灣生活過,我嘅想法可能比較主觀。總覺得 ...
台灣嘢食邊夠香港好食?
台灣衣飾邊夠香港潮?

因為台灣食物平 好食
衣飾台灣平         潮
台妹靚。              夠cheap

引用:
原帖由 ccson 於 2018-4-15 11:52 PM 發表
港豬拎住香港的人工去台灣一定覺得好好用,新加坡夠好啦,又唔見班友話新加坡好食好住,因為對返匯率坡紙貴好多
坡坡食同住平過香港,
了解過當地工資,
其實揾既錢同香港差唔多,
但奇在佢地人均GDP十分高!
估計係低端人口相對少!

呆灣確係棄保着草啲好地方........直至...統一前。

引用:
原帖由 guydan 於 2018-4-15 11:17 PM 發表

真係咁好就唔會咁多人出黎抗爭反對啦~
而且到而家重有人在抗議同呼籲要求取消一例一休~行回舊例更有保障
垃圾一例一休,根本就搵工人笨,減低大商家僱人成本。工人可以連續加班十幾個鐘,相隔不足八個鐘就可以再返工。連埋一來一回時間,回家坐一坐就要繼續返工。充足睡眠時間都無埋,真係做死罷就。所以抗議不斷。
不過班友唔抵可憐,全是民進黨支持者。

呢d嘢,有常識的人一早都知啦. 井底之蛙就當係發現新大陸

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]