• 瀏覽: 17,905
  • 回覆: 123
  • 追帖: 2
+19
引用:
原帖由 mart1212 於 2018-4-17 09:21 AM 發表

係經濟問題呀,墨西哥人搵到食唔使偷渡啦,唔通偷渡係反墨西哥呀
任何經濟活動同政治可以分開?

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-4-17 09:21 AM 發表

係經濟問題呀,墨西哥人搵到食唔使偷渡啦,唔通偷渡係反墨西哥呀
你話偷渡唔係政治問題引發?

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-4-17 09:18 AM 發表

咩國家都有唔光彩嘅歷史,現在中國不是改善和進步嗎?生活不沾上政治那裡生活都一樣話之邊個做皇帝邊個楂莊丫,三餐一宿啫
你種顆菜,土地,農藥背後都涉及政治啦,傻仔

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-4-17 09:25 AM 發表

任何經濟活動同政治可以分開?
挑,你咩都知,其他人就比你低能。揾唔到食邊個都走啦,同政治有咩關系?邊個做王帝都好,三餐温飽,政治咁高深嘅嘢都係留比你D見多識廣嘅人搞啦

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-4-17 09:30 AM 發表

你種顆菜,土地,農藥背後都涉及政治啦,傻仔
你錯。種菜係耕種問題。農藥係殺蟲問題。土地係資源問題。

腦袋進水係人嘅問題。

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-4-17 09:18 AM 發表

咩國家都有唔光彩嘅歷史,現在中國不是改善和進步嗎?生活不沾上政治那裡生活都一樣話之邊個做皇帝邊個楂莊丫,三餐一宿啫
有得吃就叫進步,同豬有乜分別?然後食品安全可以完全唔理?

以前有趙紫陽,胡耀邦,可以表達好多不同意見,而家呢?

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-4-17 09:28 AM 發表

你話偷渡唔係政治問題引發?
你話係咪係囉,你咁叻邊個夠你講,偷渡嘅人咁有政治理想,係你先諗到,在下甘拜下風。
人哋美國人大搖大擺行入墨西哥渡假,墨西哥人就要偷渡到美國,你就話政治問題,又講到農藥,又話呢樣又話個樣。

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-4-17 09:12 AM 發表

打外面既暴政政權,都好過欺壓自己人民啦

https://youtu.be/slgjlSJlGYg

啱,所以先有咁多洋奴出現。
不停宣揚西方政治意識形態。

借西方力量欺壓我們中國人。

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-4-17 09:34 AM 發表

偏頗到呢?

食品安全?

咪因為大陸咁多人,始終都有損人利己嘅壞人。
等如香港都有黃絲,洋奴一樣,
唔通特區又變成洋奴,黃絲咩?

中國有食監你唔知咩?

唔知亂噏咪廢囉。

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-4-17 09:34 AM 發表

你咁有意見唔見你做總理,扮晒有理想,你能給家人三餐温飽嗎?你老豆亞媽比三餐你食當你係豬呀,人嘅基本要求呀,咩都話錯有咩係啱㗎,你講嘅就啱,唔通真係要你做總理先啱。

引用:

仲有政治嘅嘢有一樣叫時不與我,唔係你有政治理想就可以,莫講趙紫陽,胡耀邦咁有理想丫,理想係唔啱嘅時候出現就係錯配,話唔定幾十年後就有用都話唔定。

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-4-17 08:52 AM 發表

呢D咪叫做民主自由囉,打左先講。
有個教徒朋友表示知道洋宗教傳入中國不光彩的歷史,他說:「唔打啲人點會信!」,我說:「你真係賤格!」

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]