• 瀏覽: 23,793
  • 回覆: 121
  • 追帖: 4
+4
引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2018-4-15 11:50 發表

美國煙仔一樣致癌
9唔搭八,講緊大陸手機殼,妳又撐出大海

引用:
原帖由 TT2017 於 2018-4-15 01:25 PM 發表

從地溝油,毒奶粉,假雞蛋及死豬肉可以看到大陸共產黨貪污嚴重,縱容犯罪集團.
唔知有幾多大陸人由細到大都系貪污國陪訓出來
只知貪污做假搵錢,從來不知什麼叫公義公平公正,從來不講禮義廉恥,也不會有良心及人 ...
大陸科技超越香港,證明部分香港人不可信,假大空最叻,吹水一流。

中國人又害我地香港人

多款手機殼含致癌物質超標 蘋果官方產品也中標
http://m.ltn.com.tw/news/life/breakingnews/2394292

方向報不敢得罪西方 台媒比港媒有人性 ?

多品牌手機殼越美越毒,躍寧“水鑽閃粉”款鉛超標1550倍

https://m.thepaper.cn/newsDetail_forward_2072049

...根據檢測結果,11款手機殼易發黃變色,每款樣品檢測201項化學物質,5款樣品的化學測試檢測結果超出限值,均為不透明保護套。其中,蘋果手機殼多環芳烴含量為94mk/kg,超出標準單項限值近50倍。 小米手機殼增塑劑含量為0.17%,超出了限值(0.1%)要求。躍寧手機殼多項化學測試結果超出標準限值,其中透明粉色水鑽中的鉛含量為155000ppm,超出標準限值1550倍!
深圳市消委會提示消費者,手機殼中可能含有有毒有害物質,請勿入嘴咬噬,透明材質的手機殼可能更容易發黃變色;透明材質的手機殼相對更安全,彈藥警惕閃粉水鑽手機殼,越漂亮的手機殼可能越有“毒”!
(原題為《越漂亮的手機殼可能越有“毒”,有的鉛含量竟然超標1550倍!》)

所有大陸出產既任何東西都係有毒

好採用透明殼

大陸的野究竟搵咩做架,做親都是有毒的。。?

引用:
原帖由 李過杏嘉褲貴 於 2018-4-15 02:25 PM 發表
大陸的野究竟搵咩做架,做親都是有毒的。。?
手機殼潮流從來是台韓日帶領 中國代工及民企抄襲 至於生產塑料未必是純國產而且是涉及外資專利技術

最有可能是台企原材料

其實美國出既鞋底都有毒..只有黃狗會去舐..
正常人係唔會放入口.

唔放入口應該冇事啩,仲有唔好一路玩手機一路搵 攞零食 食,飯前一定要洗乾淨對手咁囉!
總之唔食得嘅嘢就唔可以放入口、唔可以令嚟咬、唔可以奶.....係常識吧!

有水係入面 我唔會買!

長期接觸對皮膚都有影響㗎

咁全港應即時全城禁煙

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2018-4-15 13:36 發表

政治痴線佬通常用既手機都係小米之流,有什麼好自滿?
用得問米都係低端人仕

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]