• 瀏覽: 36,601
  • 回覆: 412
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 paoon 於 2018-4-11 10:14 PM 發表

點解要打倒共產黨? 只要中國共產黨乖乖的開放政權取消黨禁容許全國公平自由民主選舉,應該歡迎中國共產黨參選。

國號改不改不是甚麼大件事,如果全國人民一人一票同意,保留中華人民共和國又有何妨?

解放軍 ...
問題是如今 共產黨 就像當年 7丶80年代港英政府一樣, 市民 經濟丶生活 不斷向好,人工和生活質素不斷上升, 中國更成為世界頂尖國家之列⋯⋯ 人民會想改變政治環境愈來愈少。

你又唔行動 旨意人

引用:
原帖由 超級灰膠袋 於 2018-4-12 11:04 AM 發表

中國內部如果有幾個省肯幫拖台灣,都仲有些少機會,如果係得一個台灣省就真係發緊夢囉。
咁不如你講下點解會有幾個省幫台灣?
打台灣一定贏,打中共有否1,2成機會贏?

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2018-4-12 11:25 AM 發表

問題是如今 共產黨 就像當年 7丶80年代港英政府一樣, 市民 經濟丶生活 不斷向好,人工和生活質素不斷上升, 中國更成為世界頂尖國家之列⋯⋯ 人民會想改變政治環境愈來愈少。
咪就係,連最基本既要求,民不聊生景象有排都末達到,咁就想有人支持先至奇囉?

收咗幾多尾金發帖?

樓主,你有車費去深圳嗎,有就過深圳叫吧,相信你一過羅湖橋就心震,無膽儍仔

引用:
原帖由 ykcjoe 於 2018-4-12 11:39 AM 發表

咁不如你講下點解會有幾個省幫台灣?
打台灣一定贏,打中共有否1,2成機會贏?
跟本冇乜可能,所以咪話佢地發夢囉。就算中國內部分裂去爭權,都末輪到台灣講惡。

不是話支持共産黨,

第一,成日話打倒共産黨,咁你都講下可以點打丫?
第二,打倒共産黨對香港其實有什麼好處?

共産黨倒枱,中國內亂,香港可以無事?比深圳或廣東呑理都可能。

共産黨倒枱,中國無事,一齊如常,行民主,咁香港還有什麽特別之處?比你係商家,你直接去中國投資啦,香港也是玩完。

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-4-11 10:04 PM 發表
愛國不等如愛黨!

希望中華民國反攻大陸,收拾解放軍
gogogo支持你上大陸開戰,打咀炮有L用咩你班粉樣叫人送死,自己就食花生等做英雄正pk,一話告你哋要坐監9都縮埋啦,起乜L嘢義,收皮啦

引用:
原帖由 paoon 於 2018-4-11 10:14 PM 發表

點解要打倒共產黨? 只要中國共產黨乖乖的開放政權取消黨禁容許全國公平自由民主選舉,應該歡迎中國共產黨參選。

國號改不改不是甚麼大件事,如果全國人民一人一票同意,保留中華人民共和國又有何妨?

解放軍 ...
如共産黨倒枱,中國無事,一齊如常,行民主,咁香港還有什麽特別之處?比你係商家,你直接去中國投資啦,香港也是玩完。

共産黨一黨專政是最符合香港利益。

樓主唔記得食葯 ??

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-4-11 10:04 PM 發表
愛國不等如愛黨!

支持中國共產黨繼續領導全中國

打倒一切反中亂港的牛鬼蛇神

引用:
愛國不等如愛黨!

你吾講埋收復太陽系,建立火星共和國?

都係果句,黃畜係全球最撚可憐嘅生物

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]