• 瀏覽: 23,618
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
+3
稱兄道弟

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2018-4-11 11:57 PM 發表

可憐的是你,連共同開發等同大家一起投資,收成後分亨利潤都不懂,以為菲律賓不用出錢就分亨石油,中國在非洲也有同當地政府共同開發又如何。
地底的石油是誰的?自己領土為何要叫別人共同開發?
你發高燒了?

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2018-4-11 11:57 PM 發表

可憐的是你,連共同開發等同大家一起投資,收成後分亨利潤都不懂,以為菲律賓不用出錢就分亨石油,中國在非洲也有同當地政府共同開發又如何。
中國在非洲共同開發什麽?

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-4-11 11:42 PM 發表

西沙南沙群島不是中華的領土嗎?叫別人去共同開發共同分享不是敗家仔的所為嗎?
李嘉誠有否將自己的家當去和別人共同開發?

中東國家有否叫別人去自己的國家共同開發石油的?當然沒有!只有你 ...
生意和家當你搞唔清.,長和是李嘉誠家當,為何要賣股票,分利潤給股民,
中東的石油就多是由歐美的油公司開發。

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2018-4-12 12:04 AM 發表

生意和家當你搞唔清.,長和是李嘉誠家當,為何要賣股票,分利潤給股民,
買股票是集資之餘還想股民將股票推高,二者這麽大的分別你也分不岀。

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-4-10 02:40 PM 發表
共同開發?
開呢D帖,又有錢收,不過已經冇乜人回,你收幾多錢?十問九唔回,就來炒得,比D職業道德啦鬧帖員,你重衰過64仔,人地起碼成日話比人聽Bno可以住英國,但唔可以做工。

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2018-4-12 12:04 AM 發表

而共同開發是將自己國家的資源叫外人來共同分享一樣。稀土需要共同開採嗎?

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-4-12 12:01 AM 發表

中國在非洲共同開發什麽?
中國在非洲産油國共同開發石油你不知道?

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-4-12 12:15 AM 發表

買股票是集資之餘還想股民將股票推高,二者這麽大的分別你也分不岀。
共同開發也是集資,中菲雙方也須要投資,主權在中國,浸埋朋友玩有乜所謂,中國不會學你心胸狹窄。
李嘉誠賣股票也不一定不被推高,股票可升可跌,更可能會被惡意追擊或敵意收購。

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-4-12 12:17 AM 發表

而共同開發是將自己國家的資源叫外人來共同分享一樣。稀土需要共同開採嗎?
美國的離岸油田也有由英國石油公司(B P)開採。

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-4-12 12:01 AM 發表

地底的石油是誰的?自己領土為何要叫別人共同開發?
你發高燒了?
生意既事你識條鐵,你識做生意就唔使做西毛啦!

事實西毛都係窮L。

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2018-4-12 06:21 AM 發表

中國在非洲産油國共同開發石油你不知道?
請舉例!

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2018-4-12 06:28 AM 發表

共同開發也是集資,中菲雙方也須要投資,主權在中國,浸埋朋友玩有乜所謂,中國不會學你心胸狹窄。
李嘉誠賣股票也不一定不被推高,股票可升可跌,更可能會被惡意追擊或敵意收購。
你大陸老共自己開發不來,來下三流的菲律賓共同開發?

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2018-4-12 06:31 AM 發表

美國的離岸油田也有由英國石油公司(B P)開採。
人家是兄弟國家,不然為何不叫你老共來共同開發?

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2018-4-12 06:39 AM 發表

生意既事你識條鐵,你識做生意就唔使做西毛啦!

事實西毛都係窮L。
最會做生意就是你,全部虧本的。叫別人來共同開發。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]