• 瀏覽: 60,497
  • 回覆: 602
  • 追帖: 14
+13
美國在全球攪分化、攪經濟掠奪,用國際警察的假面具,軍力控制四週。中國今次一定要痛擊這班美匪。

引用:
原帖由 香江強國人 於 8/4/2018 11:22 發表

咁要睇中,美兩國邊國過剩產業多?我估計中國過剩產業多過美國。
那個國家的鐵去美國最多???知唔知?唔知又學人講產能過剩!!

只有怕有貨無人買,未聽過有錢買不到貨(普通貨品,生活用品)

越南仔,3哥差佬班工人在流口水

引用:
原帖由 heyworld 於 2018-4-8 12:44 PM 發表
如果有個儍佬攞刀需要斬你,但你冇需要斬佢,係唔係你唔反抗任佢斬呀?
我係根據標題來評論,唔會好似你要呢啲極端或假設性例子來回應。

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2018-4-8 12:57 PM 發表

咁Walmart咪做少2/3生意,要抄二三十萬人,骨排效應下,最少一百萬人冇得撈。
無謂浪費嘅錢都唔知可以救濟幾多百萬窮人,好似波叔咁派錢行政費使用市民血汗錢益自己友美其名叫制造就業。

引用:
原帖由 Assange 於 2018-4-8 12:45 PM 發表

中國係以發展中國家身份加入世貿
這是歐美同意既
相反歐美承諾話,會承認中國市場經濟地位
卻賴皮唔肯認數

中國領導人今日都只係話中國最發展中國家

從來只有美國發惡,惡人先告狀
中國只能堅毅應 ...
你覺得中國實行緊市場經濟?

引用:
原帖由 Assange 於 2018-4-8 12:05 PM 發表

中國係以發展中國家身份加入世貿
已經按承諾續步開放市場

如果中國遺反世貿規定
美國可以向世貿投訴
而不是自行實施關稅
咁就可以一世發展唔成熟
乜唔係中國乜都世界第一 世界首例咖咩
乜而家有著數就卑鄙都認自己係發展中國家咁折墮呀

唔駛等美方先行,既然美方需要中方多於中方需要美方,哪國家該主動實現吹了幾十年的打倒紙老虎的幻想,退縮的是孫子,是國家罪人。

中共一早同大家講,美帝係搬石頭砸自己腳!
大家中共人一齊扯扎炮唔食美國嘢。

引用:
原帖由 mawongching 於 2018-4-8 11:52 AM 發表

越南、孟加拉d制成品質素和QC完全不付合美國要求嘅水平
呢度唔少越南貨
唔識就咪扮四條

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-4-8 11:10 AM 發表
大錯特錯。

國際市場唔會物資短缺,係生產過剩,為產品搵市場。美國買家市場主導。

美國買貨可以搵越南,孟加拉更平產品代替。中國貨可以搵邊個買家食晒佢?
一帶一路窮國有乜錢買貨。
唔該,我想要部越南組裝 notebook. 個LCD screen 要孟加拉做架。

價錢重要平過中國制造。快!

美粉情何l以堪

引用:
原帖由 heyworld 於 2018-4-8 12:00 PM 發表
睇吓美國著名大嘴巴「侵侵」對朝鮮/朝核就知你對啦至於大陸,如果你熟讀韓戰/中印戰爭/中越戰爭的歷史,相信唔會咁無知啦!
以前發生嘅嘢
將來都會照板煮碗咁發生
歴史無限 loop
你都好乳無輪刺下啫

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-4-8 11:10 AM 發表
大錯特錯。

國際市場唔會物資短缺,係生產過剩,為產品搵市場。美國買家市場主導。

美國買貨可以搵越南,孟加拉更平產品代替。中國貨可以搵邊個買家食晒佢?
一帶一路窮國有乜錢買貨。
美國豆農唔買比中國,真係等食穀種

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]