• 瀏覽: 3,567
  • 回覆: 40
+2
引用:
香港眾志秘書長黃之鋒在其facebook專頁表示,他將會加入王丹牽頭成立的智庫「對話中國」。他表示「盼望在國際領域的公共平台,參與推動民主進程,共抗威權政體」。根據王丹昨日發佈籌備中的「對話中國」的新聞稿,智庫預計於今年6月4日「六四」廿九周年時,在美國華盛頓正式成立。
第一批團隊成員名單包括王軍濤、蘇曉康、吾爾開希等人多名中國流亡海外民運人士,香港代表有黃之鋒,台灣代表有太陽花學運領袖林飛帆。
智庫還設有學術委員會及顧問委員會,美國著名中國學者 Perry Link 及國際著名民主研究學者 Larry Diamond 也分別出任兩個委員會的委員。.......
美國佬的撥款係固定數,你地咁多人加入,分薄晒,變成雞肋

新聞來源連結:
https://thestandnews.com/politics/黃之鋒加入王丹智庫-對話中國-連結海外民運人士抗威權/

王丹89年到2018年做到D咩.....加埋痴風又能做到D咩..

引用:
原帖由 clipperwood 於 2018-4-7 07:49 PM 發表
王丹89年到2018年做到D咩.....加埋痴風又能做到D咩..
王教授好似喜歡賞菊, 啱晒痴瘋啦

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-4-7 07:50 PM 發表

原來係菊花荃之友

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-4-7 07:50 PM 發表

秘密武器,河童上滑石

智將至叻搭沉船

目標係收老美錢反中.

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-4-7 07:56 PM 發表

王丹借64收咗好多錢黃之鋒借佔中袋過千萬入自己袋
原來係保藥黨

尾國願俾. 漢奸願收.

快啲立法 23 條啦. 立條法都搞唔掂. 正一做慣殖民奴才.

「民主牌鴉片」不知麻醉了多少人。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2018-4-7 07:47 PM 發表

美國佬的撥款係固定數,你地咁多人加入,分薄晒,變成雞肋

新聞來源連結:
https://thestandnews.com/politics/%E9%BB%83%E4%B9%8B%E9%8B%92%E5%8A%A0%E5%85%A5%E7%8E%8B%E4%B8%B9%E6%99%BA%E5%BA ...
死蠢,咁做連驅已完個夢都冇得發

花旗佬養到佢地個個肥肥白白,癡瘋梗羨慕啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]