• 瀏覽: 5,248
  • 回覆: 39
大聲到根本唔係街頭表演
隨左舖頭, 住樓上既居民都好慘

街頭樂隊「開心樂隊」於去年8月20日晚在旺角西洋菜南街行人專用區表演期間,被指聲浪過大對人造成煩擾,警員稱收到舉報到現場制止,並向5名樂隊成員各票控一項「擴音器造成噪音煩擾」控罪。3男2女被告今早(4日)在西九龍法院認罪,各被罰款800港元。

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180404/bkn-20180404114308888-0404_00822_001.html

我愛扭紋
嘈之巴閉

佢地就開心啦..人地上面嘈L到好慘......

開心

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2018-4-4 03:50 PM 發表
大聲到根本唔係街頭表演
隨左舖頭, 住樓上既居民都好慘
真係好嘈嘅,連行過都覺得煩,住附近嘅真係非常慘。

引用:
原帖由 belady 於 2018-4-4 03:52 PM 發表
嘈之巴閉
如果係表演, 應該係為興趣, 點解仲要擺個紙皮箱收錢

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2018-4-4 03:59 PM 發表

興趣在於收錢,而非表演嘛!  

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2018-4-4 03:52 PM 發表
佢地就開心啦..人地上面嘈L到好慘......
佢地門口尐舖仲慘
嘈到做唔到生意
班staff就受晒尐嘈音

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2018-4-4 03:59 PM 發表

司馬昭之心

仍然建議取消街頭表演,還當區巿眾清靜一點點。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-4-4 04:00 PM 發表

興趣在於收錢,而非表演嘛!  
最無聊有兩檔(以前係合夥)
一個係個圓桶上拋碗上個頭接住
另一邊就開住強勁MICHAEL JACKSON既歌係度跳舞(2個肥大媽+1個瘦骨男)

其實街兩邊的sale最慘,返工一定被迫聽足

阿茂阿壽
包括埋遊客
都可以去霸位表演
完全無規管
試問又點可能唔嘈 ...

一方面唔准大媽唱歌,但另一方面香港人就開到大大聲表演

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]