• 瀏覽: 7,538
  • 回覆: 28
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 中輸萬 於 2018-3-26 11:24 AM 發表
中國字畫有1個字,忍!
唔出聲搞大個礁石變成島,又霸住佢,老美日日自由航行都吹唔脹

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2018-3-26 12:12 PM 發表

只有菲菲或印尼有能力搞事,但菲菲已選擇同中國合作

北漏洞拉怕湄公河水乾,唔會真正對付中國,只會做小動作

馬拉近年靠攏中國

南海真正支持美國既只有星仔
只有越南仔先會甘講

打殘尾狗

引用:
原帖由 懷念黃金時代HK 於 2018-3-26 02:09 PM 發表
共賊非法侵佔南海,賊即是賊
佔領真是狗賊!  特別是佔中!

"則暫時讓相關各國擱置爭議,協作發展"

已經冇切要協作發展

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2018-3-26 12:12 PM 發表

只有菲菲或印尼有能力搞事,但菲菲已選擇同中國合作

北漏洞拉怕湄公河水乾,唔會真正對付中國,只會做小動作

馬拉近年靠攏中國

南海真正支持美國既只有星仔
星仔近來乖咗好多,無再駁阿爺咀,原諒佢以前年少氣盛啦,佢而家知道阿爺嘅利害了。

引用:
原帖由 懷念黃金時代HK 於 2018-3-26 02:09 PM 發表
共賊非法侵佔南海,賊即是賊
懷念英治時代的只有安生同英犬,真正認賊作父的人。

大佬呀
收左架仔同泡菜呆灣保護費梗係想攞個彩先走啦

引用:
原帖由 DL88088 於 2018-3-26 02:19 PM 發表

依度有個仆街漢奸
個D仆街人渣不如,人面狗心!

引用:
原帖由 116M 於 2018-3-26 02:36 PM 發表
法國奸狗 日本 澳洲九唔搭八又走入黎南海搞事。歐洲國家所謂民主,咪又係借扛丈霸人地地方。係南美洲對上,有好幾個小島,竟然係直屬英國 法國 管治,好似分豬肉咁
美國都係英國人霸番來的。而家中國大部分土地都是霸番來的。

開戰吧 攪咁多把能咩

引用:
原帖由 starr 於 2018-3-26 04:13 PM 發表

文章沒提到最重要一點:
連南海最大島-太平島亦被判定係礁
南海所有島亦只有12海里領海,而非200海里經濟專屬區
美日將自身利益凌駕所有申索國,將東南亞盟友都得罪光光,剩新加坡孤掌難鳴
對美國來說,新加坡根本靠不住,
表面上似乎堅定抱美國大腿,內里其實是為自身安全,對象是馬拉和印尼,並非中國,口頭反中不過是給美國面子。
新加坡在中國有巨大投資,最大移民來源國也是中國,政治上交往也非常緊密,兩國中低級官員培訓和交流非常頻繁,
新加坡和中國歷史文化淵源深厚,經濟利益糾纏,美國根本不信任新加坡,這次否決博通收購高通再次證明這一點。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]