• 瀏覽: 13,818
  • 回覆: 88
+4
引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-3-28 10:28 PM 發表

林鄭
林鄭和美國人有乜關係呀
哈哈 .... 大都係美國人
引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-3-24 11:58 AM 發表

中共領導人的子孫大都係美國人。驚條銀呀!

含啦你

引用:
原帖由 Classico 於 2018-3-23 13:39 發表
美國貨大陸人賣腎都要買,美國睇中大陸人呢個弱點,當你發現自己啲野人家不惜賣腎或不帶套攪三日都要買,如此下賤,你仲會驚輸貿易戰嗎?而且香港免關稅,大陸人一定會湧黎香港買,可惜從此香港慘變水貨港。
on9,中國百姓隨左部份人鐘意買iphone呢個品牌外,仲有啲咩美國品牌佢地賣腎都要買呀?我諗可能係你自己心目中都以為美國得iphone一個品牌,iphone is everything。

引用:
原帖由 dice88 於 2018-3-29 15:46 發表

on9,中國百姓隨左部份人鐘意買iphone呢個品牌外,仲有啲咩美國品牌佢地賣腎都要買呀?我諗可能係你自己心目中都以為美國得iphone一個品牌,iphone is everything。
艾瘋係中國銷量跌左落第五
頭四都係中國品牌

引用:
原帖由 kefjbl 於 2018-3-23 04:47 PM 發表

世事都給你看透了,真聰明。

引用:
原帖由 vanga 於 2018-3-29 11:07 AM 發表

林鄭和美國人有乜關係呀
哈哈 .... 大都係美國人

袁本

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-3-31 12:16 PM 發表 

袁本
越扯越遠,你啲連坐法都幾得意,打個譬如~唔通你有親戚係強姦犯,你都係強姦犯囉…

引用:
原帖由 黃金肥牛 於 2018-3-31 12:49 PM 發表

越扯越遠,你啲連坐法都幾得意,打個譬如~唔通你有親戚係強姦犯,你都係強姦犯囉…
 唔好東拉西扯。
「相關並不等於因果」(Correlation does NOT mean Causation)。

引用:
原帖由 frankdai 於 2018-3-29 19:52 發表

整張咁野想人信

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-3-24 10:36 AM 發表
美國有咩產品唔係中國製造?
美國五仙漢奸

其實所謂中國出口比美國嘅都只係美國佬比訂單大陸做低技術嘅裝配工序再運返美國,根本最大份美國佬已賺左,依家大陸啲廠佬連最後嘅margin都冇埋,必定執粒

引用:
原帖由 Classico 於 2018-4-3 02:07 PM 發表
其實所謂中國出口比美國嘅都只係美國佬比訂單大陸做低技術嘅裝配工序再運返美國,根本最大份美國佬已賺左,依家大陸啲廠佬連最後嘅margin都冇埋,必定執粒
照你咁講法, 制裁中國, 美帝O米仲傷?

唔怕米放馬過來啦..

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2018-4-3 04:02 PM 發表

照你咁講法, 制裁中國, 美帝O米仲傷?
關稅成本當然係作為出口商嘅大陸廠負責,美國商人又點會傷,你以為一個低賤嘅裝配工序可以加人價?

引用:
原帖由 Classico 於 2018-4-3 06:15 PM 發表

關稅成本當然係作為出口商嘅大陸廠負責,美國商人又點會傷,你以為一個低賤嘅裝配工序可以加人價?
結果就係成品加價,甚至加工廠唔做摺埋,賣少佐或者無貨賣,最終美國商人賺少佐 -最大份果份

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]