• 瀏覽: 13,801
  • 回覆: 88
+4
中美貿易戰根本就唔會開打
最後一定雙方傾掂數,各讓一步

美國有咩產品唔係中國製造?

引用:
原帖由 Classico 於 2018-3-23 01:39 PM 發表
美國貨大陸人賣腎都要買,美國睇中大陸人呢個弱點,當你發現自己啲野人家不惜賣腎或不帶套攪三日都要買,如此下賤,你仲會驚輸貿易戰嗎?而且香港免關稅,大陸人一定會湧黎香港買,可惜從此香港慘變水貨港。
多謝樓主港娃觀井分式。

青山特別分析研究院?

引用:
原帖由 小奇ck 於 2018-3-23 02:45 PM 發表

你呢D叫分析?

愚人節仲有成個幾禮拜先到呀朋友
中共領導人的子孫大都係美國人。驚條銀呀!

自以爲是就當係分析?
真係笑咗出聲!

引用:
原帖由 小奇ck 於 23/3/2018 14:45 發表

你呢D叫分析?

引用:
原帖由 小奇ck 於 2018-3-23 02:45 PM 發表
你呢D叫分析?
唔係..佢等 清明 ,,

其實二樣嘢,一係中國大債權國美債就到期還錢窮𠃊想講數。二係人仔三月二十六曰上盤期油,threatens 美元地位,所以貿易戰係開始,有錢hold 注吾好博反彈。

引用:
原帖由 vanswing 於 2018-3-25 11:03 發表
其實二樣嘢,一係中國大債權國美債就到期還錢窮𠃊想講數。二係人仔三月二十六曰上盤期油,threatens 美元地位,所以貿易戰係開始,有錢hold 注吾好博反彈。
邊有數得講
傻普賴帳會重創美債
評級會跌
息率要大力抽高

引用:
原帖由 WongManTak 於 2018-3-24 03:56 AM 發表

UCLA經濟學家 explained!
關稅掀起貿易戰?UCLA經濟學家:中國報復會輸得更慘
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27296347&extra=&page=1

中美貿戰︰內地網傳這張圖 你有何感覺?
http://hk.o ...

美國既醫療設備,生物科技,高鐵設備,機械人,航空設備.....
唔係世界一流既咩,
點解要從中國輸入二流產品,A貨,假貨,冒牌貨架.

原來美國已經輸入左咁多

中國制造的二

流產品,A貨,假貨,冒牌貨架.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]