• 瀏覽: 25,229
  • 回覆: 191
  • 追帖: 7
+2
廿十個夠有一個生癌又唔講?有$可能有得醫,但帶唔到落棺材

睇到平均年齡都要五十幾歲,可能受衞八十年代樓價便宜,可借九成按揭,所以能揾到第一桶金,錢揾錢就容易上千萬家財,宜家講那班係千萬現金,真正財富可能係上億囉!

好快有更多負翁,負資產無陰公,年紀輕輕睇落似老翁。

爆煲係一定發生。

引用:
原帖由 pj2015hk 於 2018-3-22 04:12 PM 發表
香港六十代代來HK既新移民後代有樓身家都過千萬,,只有廢果班住緊公屋.
原局民就個個有地分,都已千萬身家..
唔好咁講,都要唔好爛賭至得,好似鐘保羅咁,一個月揾成二十萬,都要跳樓死啦!

Nil

呢啲統計其實冇乜意思 ,真正有錢嘅人 未必會有流動資產,佢哋係借錢嘅,即係戶口 係欠別人(銀行)錢 ,但係手上可以揸住好多物業磚頭 ,呢啲先至係有米嘅人。

唔計物業有過千萬流動資產嘅可以印印腳享受生活囉!

引用:
原帖由 摩頂奇俠 於 2018-3-22 11:42 PM 發表

一千萬大約夠養大兩個細路,你知唔去外國讀大學,大約洗 2M 一個呀!
有得一千萬流動資金嘅多數有咁上下年紀,兒女債都還晒㗎喇!

一百萬係香港買個厠所都未必夠

引用:
原帖由 超級灰膠袋 於 2018-3-22 09:45 PM 發表

估票易輸難贏,更何況係贏大錢,一定係樓宇和店舖。香港有好多人都係炒樓致富。
多謝你提點我

引用:
原帖由 臘鴨皇 於 2018-3-22 11:28 PM 發表
咁有錢但點解中環
吉野家、美心,大快樂日日要我排長龍
你已經邁向百萬富翁一大步

引用:
原帖由 發夢王子 於 2018-3-22 12:19 PM 發表
香港百萬富翁突破100萬人!花旗銀行今(22日)發表有關香港千萬富翁調查,去年新增20多萬名百萬富翁至100.8萬人,按

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 22_00822_001_01b.jp ...
係咪講美金呀!

銀紙貶值,今時今日,冇一億都唔好當自己係有錢人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]