• 瀏覽: 13,865
  • 回覆: 100
+2
事發唔係呢個位,呢段片係之前處理交通意外嘅地點,比人撞係喺交通意外地點較前位置,記者有無腦㗎

引用:
原帖由 tinnit 於 2018-3-22 12:22 PM 發表
唔越線 又如何去處理交通事故呢!
我都係咁諗

引用:
原帖由 leoandmay 於 2018-3-22 15:13 發表

首先事發路面係高速公路,就算前方有警車燈號收慢但慢極有個譜。何況重型車輛唔係你話停就即時停到

警員當時係警車前方,司機邊會預計到中間有個人企左前面
老老實實,成件事由架benz炒左到撞死人,起碼都有半個鐘,就算夜晚少車行都肯定過百架車行過,人地架架都收得到點解偏偏到呢架就收唔到?而且就算冇著反光背心又點,雪糕筒會反光啦掛,架警車又閃哂咁,佢咪一樣照撞,根本就係開得又快又發緊夢!

無著反光衣唔代表可以比人駕車撞死。

引用:
原帖由 leoandmay 於 2018-3-22 03:13 PM 發表

首先事發路面係高速公路,就算前方有警車燈號收慢但慢極有個譜。何況重型車輛唔係你話停就即時停到

警員當時係警車前方,司機邊會預計到中間有個人企左前面
市區範圍,正常車速上限係50公里,部份道路容許70或80公里,呢段應該唔可以超70公里。70公里要剎停,唔使一百呎。今次意外,司機無得賴。

貨車佬揸車不嬲話之你死

感覺上就係為魚蛋革命嘅義士報了仇,司機好野

通常整定都會有好多咁岩咁Q既事。時辰到唯有認命

引用:
原帖由 旺旺終歸BBQ 於 2018-3-22 04:14 PM 發表
感覺上就係為魚蛋革命嘅義士報了仇,司機好野
你好恐佈惡毒

引用:
原帖由 發夢王子 於 2018-3-22 12:16 PM 發表
今晨有交通警員在紅磡漆咸道北處理一宗交通意外後,收拾裝備準備離去之際,遭一輛5.5噸貨車撞斃,東網收到讀者提供車CAM片

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180322/photo/bkn-20180322113124304-0322_00822_00 ...

引用:
原帖由 helloling 於 2018-3-22 12:24 PM 發表 
冇著反光衣
有用電筒表示前方有物件,那么多響號警車在,

跟本和是否穿上反光背心亳無關係。。

司機跟本亳無收慢意識。。懷疑因某事駕使分心吧。。

引用:
原帖由 hoofk 於 2018-3-22 03:33 PM 發表

老老實實,成件事由炳艉眹恩瘜ㄙ眯w過百架車行過,人地架架都收得到點解偏偏到呢架就收唔到?而且就算冇著反光背心又點,雪糕筒會反光啦掛,架警車又閃哂咁,佢咪一樣照撞,根本就係開得又快又發緊夢!
完全同意。。。

其實阿sir都太舊不顧身用身體衝出來擋車

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]