• 瀏覽: 16,769
  • 回覆: 214
  • 追帖: 1
[quote]原帖由 bigmouth2006 於 2018-3-22 11:50 AM 發表
成架警車閃哂燈
仲明顯過反光衣

咁都要賴
又係要為犯事者開脫? [/quote

引用:
原帖由 好仔反佔中9 於 2018-3-22 01:30 PM 發表

你有冇睇新聞架?先撞警車再撞人呀,咁大架警車仲要開住燈嘅貨車司機都睇唔到,而家居然話呢單交通意外係因為殉職警員冇著反光衣?唔x係呀,啲仇警x青係咪有病
護主犬有冇聽警方點講㗎
西九龍交通部特別調查隊第一隊主管余愷峰高級督察稱,警方接報到東九龍走廊處理一宗交通意外,至清晨5時54分,林海雲站在東九龍走廊二線收拾裝備,準備離開。此時,一輛密斗貨車駛至,先撞到林,再撞停路邊的警車。林頭部重創,送院不治。警方經調查後拘捕59歲司機,他通過酒精及藥物測試。余稱,林海雲沒有穿上反光衣,而警方在處理交通意外時,有既定程序及步驟。

黑環境做野,路障雪糕同應該裝有警告光燈,今次實係光燈不足撞到人意外

引用:
原帖由 billyfung11 於 2018-3-22 11:46 AM 發表
係咪想借頭借路賠少d
福利組會搞,一定會賠突,會去浩園挭位,家屬會另派公屋

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-3-22 11:49 AM 發表

保險一定唔會賠
地盤工作沒穿反光衣,保險也會借D意吾想賠

引用:
原帖由 羅家聰 於 2018-3-22 11:50 AM 發表
警隊有明確既守則,就等同建造業工人一樣
點解唔答有定冇,你明嘅

引用:
原帖由 andlong 於 2018-3-22 01:55 PM 發表
黑環境做野,路障雪糕同應該裝有警告光燈,今次實係光燈不足撞到人意外
你有車牌嗎?
你有晚上經過過現場?
那裏的路燈足夠照明路面,完全不是黑暗環境,就算不開車頭燈亦足以清楚見到路上事物。

引用:
原帖由 bchk1842 於 2018-3-22 11:51 AM 發表
黑警害死個貨車司機,又一個大好家庭被黑警毀左
你嘅人生好可悲

引用:
原帖由 spy12 於 2018-3-22 11:53 AM 發表
個司機都幾無辜,唔著反光衣環境咁暗個司機係車上未必會睇到下面有人。
咁撞警車又為何呢 ?

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-3-22 11:56 AM 發表

唔會有司機expect行車天橋會有行人的
原來司機係馬路上揸車係唔須要留意路面嘅

引用:
原帖由 diungmo 於 2018-3-22 02:04 PM 發表

點解唔答有定冇,你明嘅
警察件風褸已經有反光條。

無穿反光就更加要少心,夜晚睇唔切支炮㗎,馬路如虎口呵丨!

個記者行出馬路,冇反光衣,就應該啤人撞死??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]