• 瀏覽: 6,066
  • 回覆: 63
+2
引用:
原帖由 伍皓昌 於 2018-3-21 05:16 PM 發表

每個市民, 都會因為自身立場, 對議員, 甚至官員,特首睇唔順眼.....但你我只係幾百萬市民之一,你唔可以代表我, 我亦唔可以代表你, 以及你我都唔可以代表其他人
區生能入局,已證明佢在遊戲規則下,已獲得足夠而又接受 ...
有用,盡一分棉力........希望再無年青人相信坐牢會令人生更精彩這一類害人不淺的說話!

引用:
原帖由 winglive 於 2018-3-21 05:22 PM 發表

做得,可恥議員
話之你鬧到血壓上升
總之佢就袋袋平安

,
引用:
原帖由 pptinapp 於 2018-3-21 05:22 PM 發表

有用,盡一分棉力........希望再無年青人相信坐牢會令人生更精彩這一類害人不淺的說話!
香港冇野多, 就是白癡最多,
對付白癡, 下策係"盡一分棉力"....中策係無眼睇, 佢死佢賤.......
上策係有咁多白痴,唔用來踩住上,對自己唔住

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2018-3-21 05:20 PM 發表

出咩事? 你驚班傻西武裝起義呀?
武裝起義??唔驚,但是佢地有壞份子,亦有無知受騙的,
如果其中有你的親友?你都不會袖手旁觀見死不救吧?

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-3-21 05:20 PM 發表

所以我認同啤梨及焦土派的論述

屌泛民沒意思

屌選民才是核心
係既。
好多人一日到黑屌泛民,
但到投票一刻,
就含淚投票,
或俾多次機會佢等等。
最多索性不投票。

中共原罪,民建聯原罪,
依然深深植入好多人心中。

引用:
原帖由 pptinapp 於 2018-3-21 05:28 PM 發表

武裝起義??唔驚,但是佢地有壞份子,亦有無知受騙的,
如果其中有你的親友?你都不會袖手旁觀見死不救吧?
冇用。
其實好多人明知泛民係乜人乜料。
平時傾計都可能一齊少泛民。
但要去到投建制一票,就………………

引用:
原帖由 pptinapp 於 2018-3-21 04:53 PM 發表

如果你認為講大話無問題我無話可說,如果你不支持講大話,盡一分棉力幫幫香港,
幫幫大家的下一代吧!
在此事上我不願意以二分法在「支持講大話」Vs「反對講大話」中選一邊站。

就等司覆結果罷。
若司覆取消他的參選資格,你會覺得公義得到伸張嗎?
若司覆不取消他的參選資格呢?你便能心平氣和接受他無講大話嗎?

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-3-21 05:34 PM 發表

冇用。
其實好多人明知泛民係乜人乜料。
平時傾計都可能一齊少泛民。
但要去到投建制一票,就………………
有些人會改的
我的朋友是民主派死忠,廿年來捐錢超勁,佔中初時都有捐,我叫佢去中環聽粗口,陪佢去旺角看那種亂,解釋正正是這些人在制造亂世,當時的他還有懷疑,跟着是年初二掟磚,現在,他天天都咬牙切齒說信錯班政棍!

引用:
原帖由 直線國國王 於 2018-3-21 05:37 PM 發表

在此事上我不願意以二分法在「支持講大話」Vs「反對講大話」中選一邊站。

就等司覆結果罷。
若司覆取消他的參選資格,你會覺得公義得到伸張嗎?
若司覆不取消他的參選資格呢 ...
我想說的是盡一分力,扯遠了,八仙過海,各施各法吧!
(是當選資格不是參選,國王兄筆誤了)

泛民班仆街冚家剷耳完口中講的誠信唔撚見咗,任由一個講大話燒基本法的垃圾宣誓。可恥!

引用:
原帖由 vvoy 於 2018-3-21 04:12 PM 發表
講大話
唔做得議員嘅咩 ?
講大話一樣做得議員,不過是不是真的為香港人辦事,或只是天天繼續講大話累人累物就要聽其言觀其行

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]