• 瀏覽: 2,064
  • 回覆: 25
長洲市民郭卓堅早前向高等法院提呈司法覆核,指剛在九西補選中獲勝的民建聯鄭泳舜所屬政黨主張「民主建港」,等同推行港獨、分裂國家,要求「DQ」鄭。法官今(19日)頒下判辭指,裁定有關政黨是否主張港獨時,需要考慮其創黨宣言及作為,並不能單從字面斷定,而且有關主張只含「透過民主去建切更好的香港」意思,故駁回郭的申請........

郭伯伯行徑無聊,可以用「食飽飯,等屎痾」去形容。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/港聞/169636/郭卓堅求覆核鄭泳舜資格敗訴-官-是否港獨須考慮創黨宣言及行為

香港仲有真法官架!死黃屍狗!

樓主你都幾厚道,稱呼佢長洲居民、郭伯伯 !

隻人渣腳臭堅習慣為反而反, 盲反到人家黨綱寫了什麼都唔清楚, 就急住想為公淫黨狀棍呃公帑訟費, 真係夠晒不知所謂...

濫用司法程序, 拉隻人渣腳臭堅去勞改打藤吧... 呢類人渣好快就落地獄啊...

郭卓堅擺明攪攪震 但個官咁都無條件放佢走, 擺明有人照住覆核王!

不過不要太開心,可能黃官犧牲這老而不,做成拒絶批覆核區漢奸議員資格的伏筆。

有冇攪錯, 俾條友咁樣玩法都免訟費, 仲要係多次, 咁助長佢, 好似呃緊市民錢喎!!!

引用:
原帖由 tinnit 於 2018-3-19 08:04 PM 發表
郭卓堅擺明攪攪震 但個官咁都無條件放佢走, 擺明有人照住覆核王!
根本無理取鬧、背後有人俾錢做野!

長洲覆核王食飽等屎疴!!

引用:
原帖由 hwwong 於 2018-3-19 08:04 PM 發表
隻人渣腳臭堅習慣為反而反, 盲反到人家黨綱寫了什麼都唔清楚, 就急住想為公淫黨狀棍呃公帑訟費, 真係夠晒不知所謂...

濫用司法程序, 拉隻人渣腳臭堅去勞改打藤吧... 呢類人渣好快就落地獄啊... :smile ...
覆核第一,其他第二!!

引用:
原帖由 ka626168 於 2018-3-19 08:09 PM 發表
根本無理取鬧、背後有人俾錢做野!
條趴街老坑又話返去英國湊事頭婆 講咁耐都未去!

條老郭咁多人死唔見佢死?

引用:
原帖由 tinnit 於 2018-3-19 08:17 PM 發表

條趴街老坑又話返去英國湊事頭婆 講咁耐都未去!
好像梁瓜杰咁,話去英國,而冢都未去 !
幾時去見閻羅王至真!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2018-3-19 08:08 PM 發表
有冇攪錯, 俾條友咁樣玩法都免訟費, 仲要係多次, 咁助長佢, 好似呃緊市民錢喎!!!
大家心照喇,應該起碼要罰佢懲罰性堂費。

攪攪震,死老野

覆核怪斷章取義,抵比個官一巴巴車埋去

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]