• 瀏覽: 3,529
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 PaoHow 於 2018-3-21 02:44 AM 發表
唔講真係唔知,原來田漢咁好戲可以長期僭伏在國民黨內做25仔,事實係共產黨一取得政權,以毛澤東為首的共產黨即時予以重用做左17年高官,田漢於國民政府年代做過乜共產黨最清楚,國民黨餘孽對田漢定必恨之入骨,不過 ...
你亂屈偉大的毛主席係國民黨餘孽?  

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-21 09:46 AM 發表
你亂屈偉大的毛主席係國民黨餘孽?  
''事實係共產黨一取得政權,以毛澤東為首的共產黨即時予以重用做左17年高官,田漢於國民政府年代做過乜共產黨最清楚,''
樓主斷章取義自我感覺良好,深得阿Q絕技。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2018-3-21 02:06 PM 發表

''事實係共產黨一取得政權,以毛澤東為首的共產黨即時予以重用做左17年高官,田漢於國民政府年代做過乜共產黨最清楚,''
樓主斷章取義自我感覺良好,深得阿Q絕技。
我唔係針對你前半段,係後半段,你成句係
"唔講真係唔知,原來田漢咁好戲可以長期僭伏在國民黨內做25仔,事實係共產黨一取得政權,以毛澤東為首的共產黨即時予以重用做左17年高官,田漢於國民政府年代做過乜共產黨最清楚,國民黨餘孽對田漢定必恨之入骨,不過依家連國民黨人都唔認係中國人,國民黨餘孽只係斷祖斷宗的無國孤魂。"

所以咪問你係咪亂屈偉大的毛主席係國民黨餘孽?  

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-21 03:27 PM 發表

我唔係針對你前半段,係後半段,你成句係
"唔講真係唔知,原來田漢咁好戲可以長期僭伏在國民黨內做25仔,事實係共產黨一取得政權,以毛澤東為首的共產黨即時予以重用做左17年高官,田漢於國民政府年代做過乜共產 ...
白痴的邏輯,白痴的問題。
國民黨餘孽對田漢定必恨之入骨,咁其後對田漢唔妥嘅人又係未一定是國民黨餘孽,阿Q嘅邏輯必勝。
事實係共產黨一取得政權,以毛澤東為首的共產黨即時予以重用做左17年高官,田漢於國民政府年代做過乜共產黨最清楚。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2018-3-21 03:48 PM 發表

白痴的邏輯,白痴的問題。
國民黨餘孽對田漢定必恨之入骨,咁其後對田漢唔妥嘅人又係未一定是國民黨餘孽,阿Q嘅邏輯必勝。
事實係共產黨一取得政權,以毛澤東為首的共產黨即時予以重用做左17年高官,田漢於國民 ...
不過又真係搵唔到國民黨對田漢的負評,唔明白你點知國民黨對田漢恨之入骨?

國民黨對民國期間的反國民黨知名文人,即使係左聯的文人,如魯迅、矛盾、田漢等,如果唔係分裂中國的蘇維埃政權的幹部(含共產黨及共青團幹部),基本係冇明顯迫害。

反之,真正對哩班文人恨之入骨的係中國共產黨。

DEL

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-19 23:08 發表 咩野叫平反,殺左人後用最新科技令死人復活? 定係用時光機改變歷史?已死的已死,已發生的已發生,平反即係咩?
呵呵呵
天真啊
以爲世上有一個政權係身光頸靚哦!

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27314451&page=22#pid477145735
引用:
仲有,我唔憎中共,一路都係毛主席思想馬克思主義的擁護者。
又一個精神分裂
唔知你今次又想噴啲咩出嚟呢?

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-19 03:29 PM 發表
田漢反革命罪惡史
中國劇協聯合斗批組材料組
    按:大叛徒、反革命修正主義分子田漢的一生,是罪惡的一生,是遺臭萬年的一生,是徹底反革命的一生。在民主革命 ...
甘就更加證明中共唯才是用啦

田漢作了首好歌,中共都不會因為佢變壞而唔用;
梁振英64期間受誤導,以為中共屠殺人民,在報紙賣廣告反中共,到後來認清事實,中共仲肯委任佢做特首,依家仲要做埋中共領導人
前公民黨領導人一直吹民主反中共,因為佢後來發覺香港班反對黨只識反對無建樹,退出盲反黨,變為較理性更中立既反對派, 中共香港委任佢做決策小組

你呢個post更證明中共夠晒大方

回歸前無民主自由,威權獨裁英女皇大晒,沒有三權分立,無反對黨,無毒果
回歸後中共比香港自治,黃絲法官話事,法倫功連領導人都要滅,仲滅足廿年

果證中共夠晒大方,仲容納比機會敵人

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-3-19 11:02 PM 發表
活在過去的盲反中。

講左咁多,中共神早已認左文革係錯,平反左田漢同好多其它人,你又知唔知?如果唔知,就係你無知。如果知又唔講,就係你有心誤導其他人。
文革係錯在 容許愚民民主,愚民干政

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]