• 瀏覽: 9,087
  • 回覆: 17
引用:
原帖由 highbury64 於 2018-3-18 07:30 PM 發表
咪L 咁on 9, 有80萬使L北上大陸呢d落後國家咩,仲有大陸妹咁想嫁俾我地呃身份証,使撚哂時間去媾咩?
如果有80萬可以去日本買樓又或者去台灣開小店,有呢筆錢邊有傻鳩翻大陸,吾驚俾人呃錢咩,tbb洗腦都吾好咁低b
你渣住80個上一二線城市買樓搞生意搵個老婆比我睇下,睇下你80萬做到d乜~~

內地好撚多人連落黎香港既意欲都無埋了,好多都選擇留返係上面計劃生活~~
落黎把鳩?仲想昆人落黎羅張懶巴閉身份証做低端人口?

不過80萬對你呢d窮傻hi可能係天文數字咁多~~我體諒你

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-3-18 07:30 PM 發表
咪L 咁on 9, 有80萬使L北上大陸呢d落後國家咩,仲有大陸妹咁想嫁俾我地呃身份証,使撚哂時間去媾咩?
如果有80萬可以去日本買樓又或者去台灣開小店,有呢筆錢邊有傻鳩翻大陸,吾驚俾人呃錢咩,tbb洗腦都吾好咁低b
80萬你以為好多呀, 電視吾講我碰到個滴滴哥仔宜家三十未夠幾年前幾十萬東莞橫瀝開甜品而家三間分店基本上一星期留大陸兩日就打理好盤生意大陸有車有樓一年埋數執廿幾萬, 宜家諗緊利用其他時間響香港發展

你咁L巴閉講下80萬可以去台灣邊度開小店, 計搬埋過去住自己做埋份80萬每月有幾多%回報?

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-3-18 19:30 發表
大陸已經對台灣開出31條
好快稍為有能力既台灣人都會返晒大陸
到時可能八萬都夠你開小店添

廢青鐘意喺香港俾人圈養無問題.

好彩有師兄引用左,差D睇唔到64仔精彩發言

哈~香討版主竟然都頂唔住64大佐派膠,要屏蔽64大佐~果然膠力無窮…

64狗來吃米田共

為何仲那麼短視,真實情況是這樣……

引用:
原帖由 daimonster 於 2018-3-18 09:26 PM 發表

80萬你以為好多呀, 電視吾講我碰到個滴滴哥仔宜家三十未夠幾年前幾十萬東莞橫瀝開甜品而家三間分店基本上一星期留大陸兩日就打理好盤生意大陸有車有樓一年埋數執廿幾萬, 宜家諗緊利用其他時間響香港發展

你咁L巴閉 ...
可能佢都講得岩~80萬可以去日本買樓或去台灣搞小店~因為那些地方都已經濟停滯不前
得咁少錢自然只能去這些地方~要返大陸又要保持香港般生活模式~只能去1線城市
個80萬真係差咁d

64仔被吊成隠,日日發作😂😂

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-3-18 10:42 PM 發表

大陸已經對台灣開出31條
好快稍為有能力既台灣人都會返晒大陸
到時可能八萬都夠你開小店添
係冇生意啫
除非係做四大產業:詐騙,撿屍,窩藏罪犯,提供殺人場地
或者出售四大寶物:滷肉飯,茶葉蛋,衛生紙,蔡總統

北上,我不反對。但是,政府是否應對本地的科研多點投入?

80萬可以吃2000個以上的大陸妹, 即係每天吃可吃足5年

引用:
原帖由 unision 於 2018-3-20 04:48 PM 發表
北上,我不反對。但是,政府是否應對本地的科研多點投入?
從cy政府後投人好多啦,但香港wc反中垃圾覺得多餘喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]