• 瀏覽: 23,789
  • 回覆: 256
+9
引用:
原帖由 瑪卡 於 2018-3-18 03:40 PM 發表
人低能真係無得救
無錯。
依條high仔真係沒有低能,祗有更低能。
相信佢生活於幻想世界,係癲狂世界。

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-3-18 02:45 PM 發表
游b宣誓被DQ單case,法官都講咗宣誓吾formal吾真誠都可以DQ, 而香港議員,甚至八大學生會宣誓都係舉起三隻手指,但係習仔舉起嘅係拳頭,咁樣係咪做錯咗?係咪破壞咗莊嚴性? 港區人大係咪要盡責任司 ...
智障,腦殘。

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-3-18 06:13 PM 發表

因為佢哋吾敢有獨立思考
你呢D唔係叫獨立思考,你冇智識和文化,引用周星星名句:你係弱智既。

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-3-18 02:45 PM 發表
游b宣誓被DQ單case,法官都講咗宣誓吾formal吾真誠都可以DQ, 而香港議員,甚至八大學生會宣誓都係舉起三隻手指,但係習仔舉起嘅係拳頭,咁樣係咪做錯咗?係咪破壞咗莊嚴性? 港區人大係咪要盡責任司 ...
樓主快去北京檢舉習仔,聽聞檢舉會有功啊?肯定會獎勵你10w8w

舉拳頭,好似招財貓

習大大同你哋呢班只睇小事嘅人比?根本就自視過高。

真係可以,你快D上北京申請啦! *一路打字一路笑*

而家習狗稱帝啦,中共名存實亡
共產黨已經亡黨,大陸只差滅國

引用:
原帖由 highbury64 於 18/3/2018 14:45 發表
why should taking oath in china needs to follow Hong Kong law?  Is there a universal standard for taking oath?

引用:
原帖由 highbury64 於 18/3/2018 18:13 發表

因為佢哋吾敢有獨立思考
I would be most grateful if you could enlighten a humble old fool like me with your independent thinking (and I believe you also have, critical thinking) was to hy the taking of oath not with three fingers point to the sky is not solem and not truthful.  Is it also not solem or truthful if I swear an oath using Christian means by holding a Bible?

樓主,去咗馬爾代夫潛水了。

樓主完美表演白痴仔行為。閣下這貼應該可入精神科課本。

香港就係太多樓主呢d醒目仔如果有一場意外死咁幾個,香港有救了

原來樓主想香港同大陸行同一制。大陸宣誓一向都係咁的。 如果想大陸香港同一標準。 就要香港馬上跟大陸行同一制式了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]