• 瀏覽: 5,792
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
香港人好醒, 有著數就用, 無就轉返八仔

騰訊(700)旗下流動支付平台WeChat Pay HK昨公佈推出新一輪推廣活動,用戶有機會即享100元的專屬優惠,即日起至4月6日期間,每位WeChat Pay HK用戶在指定商戶惠顧每滿30元,即有機會獲得10元的即時折扣,最多可累積100元的拆扣優惠。

新聞來源連結:
https://hk.finance.appledaily.com/finance/daily/article/20180317/20334233

附件

aa.jpg(14.62 KB)

今次啲優惠 麥當勞好似冇份

引用:
原帖由 jetflyer 於 2018-3-18 11:03 AM 發表
今次啲優惠 麥當勞好似冇份
有759

廢青:唔敢用,不了

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2018-3-18 11:45 AM 發表
廢青:唔敢用,不了
有著數點解唔用?

我有用大陸微訊支付,但香港微訊支付唔似大陸咁,可以綁提款卡,要綁信用卡,所以唔用。

引用:
原帖由 黑白色 於 2018-3-18 12:11 PM 發表
我有用大陸微訊支付,但香港微訊支付唔似大陸咁,可以綁提款卡,要綁信用卡,所以唔用。
可以七仔充值

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2018-3-18 12:13 PM 發表

可以七仔充值
我又唔係要拎佢啲優惠,剩係想好似響大陸咁唔使點帶錢出街,大陸個銀行戶口長期擺千幾二千用黎俾微訊支付,等香港都學到上邊咁,我絕對會用,只要方便。

引用:
原帖由 黑白色 於 2018-3-18 12:19 PM 發表

我又唔係要拎佢啲優惠,剩係想好似響大陸咁唔使點帶錢出街,大陸個銀行戶口長期擺千幾二千用黎俾微訊支付,等香港都學到上邊咁,我絕對會用,只要方便。
有優惠唔用咁笨架

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2018-3-18 12:24 PM 發表

有優惠唔用咁笨架
咁既優惠,提唔起我性趣

上到深圳即變廢
搞到掂中港互通我至用

引用:
原帖由 黑白色 於 2018-3-18 12:28 PM 發表

咁既優惠,提唔起我性趣
好過無

引用:
原帖由 andysan4 於 2018-3-18 12:31 PM 發表
上到深圳即變廢
搞到掂中港互通我至用
有優惠繼續用

唔用盡優惠,會唔比面馬老闆!

引用:
原帖由 黑白色 於 2018-3-18 12:19 PM 發表

香港微信都可以掛銀行戶口,問題是你想開一個戶口只放一兩千只是微信用,恐怕有點難度。香港銀行不喜歡小客戶,戶口只得一兩千,不受歡迎。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]