• 瀏覽: 21,251
  • 回覆: 52
  • 追帖: 3
+3
引用:
原帖由 hfpco 於 2018-3-18 05:10 PM 發表
每日150人排隊落黎香港既人咪好on9
的確係 !

注意人口老化問題 死亡率與出生率 人口政策問題

本土人口縮減將面對經濟規模委縮 最終成漁村 而且本土產業 稅制 創富低

未來本土政府應注意 2046 租界正式結束後一體化了

新加坡面對馬來西亞的皇京港局面 值得參考

https://www.youtube.com/watch?v=CmFqcBsuIio&feature=share

美爆

引用:
原帖由 yuk777044 於 2018-3-18 05:37 PM 發表
美爆
不會即爆 事緩則圓 溫水煮蛙

中國人講求中庸

西方民主選舉只能糾正政客的錯誤 不能糾正體制的錯誤 

引用:
原帖由 DZDD 於 2018-3-17 09:13 PM 發表
香港廢青一早就心向共產, 咩都要人俾, 情願做被圈養畜性.
班廢青垃圾係想每年去4次日本,換一次新手機,座北向南2千呎大宅,每一個月工作時間90小時以下嘅共產「享受」主義

由極少數人控制大部分資產…表面自由…但同以前由貴族控制有咩分別…

引用:
原帖由 starr 於 2018-3-18 05:41 PM 發表
西方民主選舉只能糾正政客的錯誤 不能糾正體制的錯誤?
美帝控制傳媒x學者
對錯都係佢地定義
一般平民連對錯都分唔清,更遑論糾正錯誤

引用:
原帖由 赤共 於 2018-3-19 07:19 PM 發表
你估大陸真係行緊共產主義社會主義咩
中共連個政權都係假嘅,係行緊最極端嘅資本主義
證明你唔了解內地

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2018-3-19 09:48 PM 發表

美帝控制傳媒x學者
對錯都係佢地定義
一般平民連對錯都分唔清,更遑論糾正錯誤
大陸控制傳媒,學者百倍於歐美。一句講晒。

引用:
原帖由 星風月霧 於 2018-3-18 03:41 PM 發表
北歐諸國,整國只有幾百到一千萬人,只中國中型城市的人口。美國每州也以幾百萬人口為主,最多的加州也只是三千九百萬人,不過珠三角一半多。治理中國、人民均富的難度,不是西方政府可以比擬的。
呢樣係重點,人口愈來愈要一啲硬既政策去管理。等於1個老師教20人學生同教2千學生既分別

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2018-3-17 09:50 PM 發表
歐洲福利主義遺禍積重難返, 創新科技又落後過美國(更唔好話中國呢個後起之秀), 仲跟美國一齊搞中東北非, 結果惹嚟大批難民自己受番, 試問歐洲競爭力點會好?!
有國家星期日開工被罰,遲早玩完

歐美日日話冇錢,點解呢???

引用:
原帖由 hfpco 於 2018-3-18 17:10 發表
每日150人排隊落黎香港既人咪好on9
係,個啲嚟攞福利

引用:
原帖由 赤共 於 2018-3-19 07:19 PM 發表
你估大陸真係行緊共產主義社會主義咩
中共連個政權都係假嘅,係行緊最極端嘅資本主義
點解中國政權係假?中共用血汗打返來的江山,仲有假?你以為叫幾句自由民主,個江山就比你?咪天真啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]