• 瀏覽: 23,195
  • 回覆: 432
+18
引用:
原帖由 阿聞 於 2018-3-17 05:43 PM 發表

放心, 我自己好清楚我自己係愛咩國。 唔好咁白痴以為用啲歪理就可以老屈其他人乜乜乜。
物以類緊,漢奸親漢奸,漢奸當然愛漢奸聶耳所作的曲。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-3-17 05:16 PM 發表

成日掛係口邊,冇用嘅。
暗地裏咪又係唱天佑女皇。
你咪唱飽佢囉。 女王話多謝夾盛惠, 只係佢冇咁得閒理你哋啦!

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-17 05:47 PM 發表 

物以類緊,漢奸親漢奸,漢奸當然愛漢奸聶耳所作的曲。
咁你記得唱國歌啦喎!

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-3-17 06:10 PM 發表

咁你記得唱國歌咋喎!
漢奸叫人唱漢奸之曲

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-3-17 05:55 PM 發表

你咪唱飽佢囉。 女王話多謝夾盛惠, 只係佢冇咁得閒理你哋啦!
你去同特首講啦!
佢成家都效忠英女皇。

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-17 06:11 PM 發表

漢奸叫人唱漢奸之曲
愛國嘅人唱嘅就係國歌; 你地看更唱嘅就係看更知曲。

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-3-17 06:26 PM 發表

愛國嘅人唱嘅就係國歌; 你地看更唱嘅就係看更知曲。
明白,無論咩野曲,愛國人士唱就係國歌。

你的國歌:

https://www.youtube.com/watch?v=LRyVXG9URL0

識尊重就唔係黃屍。叫佢地尊重其他人,對牛彈琴。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-3-17 06:23 PM 發表

你去同特首講啦!
佢成家都效忠英女皇。
你覺得係冇用。 特首同英女王都唔覺得係,so what?

你繼續活喺自己嘅世界喇!

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-17 06:32 PM 發表

明白,無論咩野曲,愛國人士唱就係國歌。

你的國歌:

https://www.youtube.com/watch?v=LRyVXG9URL0
呢首我唔識唱。 開咗幾秒來聽, 感覺好似係送殯用的歌。 你識唱咪唱飽佢。 只怕我諗你都唔識唱!

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-3-17 06:42 PM 發表

呢首我唔識唱。 開咗幾秒來聽, 感覺好似係送殯用的歌。 你識唱咪唱飽佢。 只怕我諗你都唔識唱!
同義勇軍進行曲一樣都係Made in Japan的,你咁尊重Made in 大日本帝國的歌曲冇理由唔識唱wow。

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-17 06:45 PM 發表

同義勇軍進行曲一樣都係Made in Japan的,你咁尊重Made in 大日本帝國的歌曲冇理由唔識唱wow。
你自己發夢係made in japan, 唔代表真係made in japan。 發完夢就記得唱國歌啦!

引用:
原帖由 Moo~ 於 2018-3-17 06:36 PM 發表
識尊重就唔係黃屍。叫佢地尊重其他人,對牛彈琴。
立法之後, 仲係唔識尊重嘅話, 就唔好怪要畀人罰錢甚至坐監。

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-3-17 06:54 PM 發表

你自己發夢係made in japan, 唔代表真係made in japan。 發完夢就記得唱國歌啦!
義勇軍進行曲係聶耳於抗日戰爭時期遊日期間於大日本帝國東京都所作,哩個係歷史事實,你唔通係史盲唔知?

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-17 06:58 PM 發表

義勇軍進行曲係聶耳於抗日戰爭時期遊日期間於大日本帝國東京都所作,哩個係歷史事實,你唔通係史盲唔知?
你不如直接話首歌係火星人化身的人寫出嚟嘅咪仲簡單, 反正全世界得你一個人覺得係講來有用。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]