• 瀏覽: 30,324
  • 回覆: 240
  • 追帖: 2
+19

香港樓價高企,市民難以負擔,即將退休的長和系主席李嘉誠為一眾年青男士講說話,他舉例子說,現時有女士跟大學未還畢業的男朋友說:「如果冇樓唔同你結婚,如果有咁嘅諗法,如果我做男呢,我會同佢(女仔)講,你趁而家後生,你快啲搵第二個!」
李嘉誠認為,買樓問題太注重都唔好,冇樓就不結婚這個說法不正常,「大學都未畢業,你就講,冇樓唔結婚,呢個係不正常!」他又重申,要解決香港住屋問題,「要猛起多啲公屋同居屋!」

good job...

新聞來源連結:
https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20180316/57955792

support 90 years old 李嘉誠 forever

好句

引用:
原帖由 大家樂合伙人 於 2018-3-16 06:28 PM 發表
https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20180316/large/1521194000_08fd.jpg

香港樓價高企,市民難以負擔,即將退休的長和系主席李嘉誠為一眾年青男士講說話,他舉例子說,現時有女士跟大學未還畢業的男朋 ...
寫嘢條友係咪未小學畢業?成日犯語病,講嚟講去都係嗰句「咁唔好」。

引用:
原帖由 dralpha 於 2018-3-16 06:30 PM 發表
好句
in李嘉誠, we trust

引用:
原帖由 丘丘沉香 於 2018-3-16 06:33 PM 發表
he is so smart

引用:
原帖由 東方紅 於 2018-3-16 06:35 PM 發表

寫嘢條友係咪未小學畢業?成日犯語病,講嚟講去都係嗰句「咁唔好」。
apple daily

言下之意是叫條仔飛起條女啦。 

引用:
原帖由 behappy1997 於 2018-3-16 06:41 PM 發表
言下之意是叫條仔飛起條女啦。  
李嘉誠為一眾年青男士講說話

頭先係深水埗食不飯時,
有個八十歲女人想R我D飯食,
我話我未食完呀.....
佢就自言自語,話如果當年自已沒有離棄他多好 .   

淚似簾外雨...............

引用:
原帖由 dralpha 於 2018-3-16 06:44 PM 發表
年輕時可能都被女人串過,頭先係深水埗食不飯時,有個八十歲女人自言自語,話如果當年自已沒有離棄他多好
ha ha

笑了!
李嘉誠講,緊係可以啦!
哈哈哈!

未退化

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]