• 瀏覽: 17,187
  • 回覆: 139
+8
美國參眾兩院早前一致通過、美國與台灣官員互訪的《台灣旅行法》,總統特朗普仍未簽署。一句 "美軍訪台之日就是我軍解放台灣之時",豪情壯志,慷慨激昂。美帝手震了,害怕了,終於被中國強大軍事力量所震懾了

待續......

..........今日,係中華人共和國最困難的日子,竟被美帝兜巴打到鼻屎都出埋

美國總統剛剛正式簽署「台灣旅行法」(Taiwan Travel Act),容許美國高層官員前往台灣與台灣官員會面,此舉勢必觸怒北京政府。

"美軍訪台之日,就是我軍解放台灣之時",字字鏗鏘有力,擲地有聲。雖然講大了,但寫在牆上了,依家返唔到轉頭了,大家準備好未?

美國國會《2018財政年度國防授權法》(NDAA)要求評估美台軍艦互停的可行性,中國駐美公使李克新8日在華府對此表示,此舉違反大陸的《反分裂法》,並豪言: 「美國軍艦抵達高雄之日,就是我解放軍武力統一台灣之時」

《台灣旅行法》推手眾議員羅艾斯今訪台

.
.

Google 可恨之處,就是能戳破一切謊言。
猶太資本家操控美國政客
猶太人要建立"大以色列"全食中東支解土耳其
不想再玩東亞了
美軍退出東亞去中東大開殺戒

奧巴馬退出中東去東亞 纏死60%美軍
新波斯勢如破竹全食中東 以色列滅亡眼前
美軍要走人了 臺灣南韓日本早日投誠中國吧

醒L木, 知難而退

可知我國嘅核武保護圈係全球最強, 東邊北邊西邊都有核蛋, 南邊暫時只有流動式, 

美國咁驚我國, 將退出睇場職責, 5知越南或印度尼西亞會5會聯合㗎仔整返2粒玩下, 咁就係完美咁保護網喇 

可能靜靜雞簽咗

成班白痴仔,當今美國有乜唔敢做?唔好成日自hi啦。

引用:
原帖由 路寅甲 於 2018-3-16 08:25 AM 發表
醒L木, 知難而退

可知我國嘅核武保護圈係全球最強, 東邊北邊西邊都有核蛋, 南邊暫時只有流動式, 

美國咁驚我國, 將退出睇場職責, 5知越南或印度尼西亞會5會聯合㗎仔整返2粒玩下, 咁就係完美咁 ...
北漏洞拉肯定唔會太跟佢老美,恐怕湄公河缺水,旱災就大鑊

昨天聯合新聞網(https://udn.com/news/story/6813/3034213)報道:"明天16日,台灣旅行法就會成為美國法律,除非川普動用總統的否決權,將法案退回國會。"

因此,3月16日,他不簽台灣旅行法,也會成為美國法律,除非他講明否決。

也是聯合新聞網(https://udn.com/news/story/6813/3032790)報道:"美國之音指出,「台灣旅行法」表達的是不具約束力的「國會意見」,在參眾兩院都以無異議方式通過的情形下,一般認為川普否決兩院具高度共識法案的機率很低。"

因此,成為了法律行政部門也可以不理會,它不派官員去台灣國會也沒辦法。不過台灣官員去美國將較方便,但去了官員可以不見他。國會議員則可以見,其實現在也可以。

引用:
原帖由 59804774 於 2018-3-16 01:28 PM 發表
遠古人類變性?
唔係變性,係曲線打J 引D新黎嘅親中份子上釣,
佢一向係咁,當個個都有人猿智商,唔駛理佢。

你呃人

怎會不敢簽

咁蔡蔡子點算

引用:
原帖由 Welcomelone 於 2018-3-16 07:56 AM 發表
美國參眾兩院早前一致通過、美國與台灣官員互訪的《台灣旅行法》,總統特朗普仍未簽署。一句 "美軍訪台之日就是我軍解放台灣之時",豪情壯志,慷慨激昂。美帝手震了,害怕了,終於被中國強大軍事力量所震懾了:smile_ ...
大陸人真係弱智, 人哋轉個彎去北韓收肥仔 做自己啲靚都夠膽, 點解唔夠膽台灣旅行法, 大陸連印度入侵 佢哋嘅 國境, 屁都唔夠膽放一個, 打台灣?

引用:
原帖由 學到老 於 2018-3-16 13:16 發表
成班白痴仔,當今美國有乜唔敢做?唔好成日自hi啦。
美國大把野唔敢做
佢唔敢射核彈去俄羅斯
唔敢射加拿大
唔敢射自己
仲有好多唔敢

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2018-3-16 06:57 PM 發表

美國大把野唔敢做
佢唔敢射核彈去俄羅斯
唔敢射加拿大
唔敢射自己
仲有好多唔敢
美國佬對俄羅斯好多小動作

加拿大比川普兇一兇,乖乖交保護費

自已炸世貿大廈

重有唔敢,別用正常思維睇大美國呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]