• 瀏覽: 15,302
  • 回覆: 192
+2
在2016年失落立法會議席的馮檢基,今年年初參與民主派初選,為重返議會鋪路。然而這一步招來滿城風雨,網民對他的批評謾罵此起彼落。

盤踞九龍西多年……
結果公布後,民主動力創辦人鄭宇碩邀請對方就有關議題和姚松炎「坐低傾」。兩天後,他準時赴約,而隨後到達的趙家賢和鄭宇碩,在姚松炎等人亮相前先碰到馮檢基,當天的詳細對話馮檢基已無法清楚記得,不過基本意思還是很清晰,當時鄭宇碩稱既然其他人未到,不如「傾住先」,惟三人甫坐下,鄭宇碩就單刀直入,「佢(鄭)問我,阿基,你有冇諗過退?」

咁樣屈基就叫''民主"喎。。。笑死人。。。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/港聞/168581/-立法會補選-馮檢基親述初選-Plan-B-內幕-我要怪民主動力-

阿基,馬死落地行,快d報個保安牌先

引用:
原帖由 26chris 於 2018-3-16 07:27 AM 發表
支持泛民重奪九西
九西係你口中的"低端人集中地''黎架,拎黎做乜?
唔通你承認犯聞也是低端人士?
另外,你知唔知九西係响邊架?人講你又講。。。
包乜野區係又知唔知架台灣人。。。

引用:
原帖由 26chris 於 2018-3-16 07:34 AM 發表

九西被弱智舜污染,好希望可以由泛民光復九西市民受苦多兩年
九西响大陸隔離架,好多內地低端個喎,你知唔知架?

引用:
原帖由 26chris 於 2018-3-16 07:27 AM 發表
支持泛民重奪九西
狗氓一向都係狗西,駛乜重奪

黑社會講數?

引用:
原帖由 26chris 於 2018-3-16 07:40 AM 發表

等泛民慢慢教育班低端人,提高水平
你知唔知九西响邊架?

引用:
原帖由 krolik 於 2018-3-16 07:47 AM 發表
黑社會講數?
毒果黎話事嘛

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2018-3-16 07:47 AM 發表

你知唔知九西响邊架?
九西咪係佢老母個西度囉!

基叔你太老實姐,呢的豪門宴,搵個抄文被降級既過氣教授鄭宇碩做黑裁判,你覺得會公平咩?跟本個篩選同選特首一9樣,內部認購內定左,泛民從來無當你系自己人,就算爛面佬無得出,你想出線,但系都要中央認可先得,下次直接報名唔L理班泛民自私鬼啦,香港人地清楚泛民幾PK,你有機出線。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2018-3-16 07:47 AM 發表

你知唔知九西响邊架?
大家點解對個白痴咁認真, 佢有咩POST係正常既?
成日自打嘴巴又思覺失調咁既款.....

口講民主嘅黃絲,幾時有民主過吖
永遠講人自講,有佢講,冇人講

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]