• 瀏覽: 77,074
  • 回覆: 470
  • 追帖: 3
+11
引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2018-3-15 08:55 PM 發表
有來有往,建議大陸比雙倍單程證比香港人,返去鄕下長住
應該既,應該既,問下習主席先。

引用:
原帖由 不做乃共奴 於 2018-3-15 02:49 PM 發表
無咁多人來,何來有咁多奴才投票俾民賤聯呢!無得攪
乜胡北琦深圳聰果啲大陸移民會投比民建聯咩?可能落到嚟大部分都投比民主派呢!

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2018-3-15 08:55 PM 發表
有來有往,建議大陸比雙倍單程證比香港人,返去鄕下長住
香港人有張回鄉證就可以無限期係大陸居留啦,仲單乜鬼程證?

引用:
原帖由 香港神仙 於 2018-3-15 08:56 PM 發表

宜家唔洗,24小時通關。
咁你就要問下高尚港人肯唔肯中港兩邊走了

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-3-15 08:58 PM 發表

乜胡北琦深圳聰果啲大陸移民會投比民建聯咩?可能落到嚟大部分都投比民主派呢!
蟥屍真係好奇怪,一邊反對新移民、但又一邊跪奶新移民個屎眼倒如羅冠聰、梁天琦咁,其實計我話,反對新移民的絕大多數都係新移民

引用:
原帖由 子將 於 2018-3-15 09:02 PM 發表

蟥屍真係好奇怪,一邊反對新移民、但又一邊跪奶新移民個屎眼倒如羅冠聰、梁天琦咁,其實計我話,反對新移民的絕大多數都係新移民

我都覺得呢啲人精神分裂!

真係講到口都臭,無樓主呢d高尚既香港人返大陸娶老婆又邊使咁多單程證呀?

好似湖北琦,羅湖聰同潮州滿咁?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-3-15 01:51 AM 發表
人口不斷增加,而且無篩選,求其有結婚證書就俾證!又平又快。

大批低端人口來港,搶福利,學位,醫療,公屋,乜都搶。但又無知識,無貢獻。

另一批有錢的,就不斷在港買樓,搞到樓價有升無跌!

大陸人搞到 ...
民怨主因係有泛民

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-3-15 01:51 AM 發表
人口不斷增加,而且無篩選,求其有結婚證書就俾證!又平又快。

大批低端人口來港,搶福利,學位,醫療,公屋,乜都搶。但又無知識,無貢獻。

另一批有錢的,就不斷在港買樓,搞到樓價有升無跌!

大陸人搞到 ...
梁天琦+羅冠聰+鄭錦滿+張漢賢=4/150

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]