• 瀏覽: 77,052
  • 回覆: 470
  • 追帖: 3
+11
引用:
原帖由 vampirebat 於 2018-3-15 06:02 PM 發表

乜你唔知嗰150個,係港燦嘅家庭團聚配額咩? 怪就怪班北上播種班人∼
中肯

完全同意。已經無地方住了

引用:
原帖由 nnes 於 2018-3-15 06:19 PM 發表

中肯
如果香港政府唔俾佢地落嚟,又有班啊毛啊伯,拖住d幾歲嘅仔女(唔係孫~) 又示威又自焚~南亞人之父之類,又會嚟爭取乜嘢公義,激烈程度唔會少得過班港獨囉~

引用:
原帖由 小奇ck 於 2018-3-15 02:48 AM 發表

2015年香港人口730.6萬,2016年香港人口734.7萬,人口增長4.1萬,150*365=54750,咁請問G婆差額嗰一萬三千人你點解釋?
好簡單!有人移民外國,有人魂歸天國。

大家等爆 看看誰先受不了

150人咪又係班p街香港人申請落嚟!

引用:
原帖由 nicencl 於 2018-3-15 02:23 PM 發表
死左d人數有無計埋?

我都冇計本地出生嘅初生嬰兒,你覺得兩者相差有冇一萬三千人?

引用:
原帖由 烏咀 於 2018-3-15 04:38 PM 發表

有結婚證書都要排7年先拎到證,咁都叫快?
呢個問題最終又咪係d港燦自己搞出嚟,你唔撚去吊7佢地?
嗱,你去帶頭號召d人出嚟,俾壓力政府要求立法,中港婚姻後其配偶子女父母至親不得享 ...
師兄所言甚是!
每日一百五十個,都是港人自作孽的!

引用:
原帖由 WongManTak 於 2018-3-15 06:59 PM 發表
全因每日150個單程證 is a big trouble to HK for long term.
你掀破大量引入大陸人口係英帝拖垮香港資源,搗亂香港既陰謀??小心強力部門-占士邦滅你口

引用:
原帖由 davykfl 於 2018-3-15 05:52 PM 發表
係香港政府先咁白痴,俾啲蛀米蟲來香港,世界各國都當地人優先,香港就倒翻轉。。仲有班無能官員,開口埋口講將來,拎曬我地啲錢去養垃圾,去做埋啲廢到唔廢嘅發展,有佢地,香港真是無運行
香港政府最白痴就係打官司打唔贏攻民黨,唔清走心繫英帝既假髮撚

引用:
原帖由 vampirebat 於 2018-3-15 06:02 PM 發表

乜你唔知嗰150個,係港燦嘅家庭團聚配額咩? 怪就怪班北上播種班人∼
G嬸好有可能係受惠家庭之一

人口增長 自然計埋 本地出生嘅初生嬰兒啦, 唔通 初生嬰兒 唔算人口?
引用:
原帖由 小奇ck 於 2018-3-15 06:54 PM 發表

我都冇計本地出生嘅初生嬰兒,你覺得兩者相差有冇一萬三千人?

前幾日我咁講⋯結果比大批大陸人圍攻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]