• 瀏覽: 1,175
  • 回覆: 13
香港女子潘曉穎偕陳姓男友遊台時疑遭對方殺害,陳男將潘女殺死後藏在行李篋內,其後返回香港,並曾使用潘的提款卡提取款項,他昨

香港女子潘曉穎偕陳姓男友遊台時疑遭對方殺害,陳男將潘女殺死後藏在行李篋內,其後返回香港,並曾使用潘的提款卡提取款項,他昨晚(13日)被香港警方拘捕。警方今日(14日)落案控告他兩項盜竊罪及一項處理贓物罪,明日(15日)在觀塘裁判法院提堂。

據悉,由於陳涉及境外謀殺罪,故控方會申請將陳還押,不准保釋,以待警方搜查證據,包括今次兇殺案是否在香港策劃,若證實有組織及有預謀,便可改以其他罪名,但相信要證明在港策劃謀殺,絕不容易。 

將軍澳警署於本月5日接獲潘父報案,指其女兒與男友上月8日一同赴台旅遊,但陳卻於17日獨自回港,女兒下落不明,案件交由東九龍總區失蹤人口組跟進。警方初步調查發現,潘女仍未返港,潘父遂於本周日(11日)親自到台灣報警,並在女兒下榻的紫園旅店等待消息,並由台灣友人陪伴。

香港警方在陳身上搜出潘的提款卡,翻查死者帳戶紀錄,揭發有人於上月17日,在台灣提取2萬台幣(約5400港元),至上月20日在港提走8000港元,懷疑他盜取死者提款卡撳錢,以涉嫌盜竊將他拘捕。

港台束手無策.  疑犯罸款了事, 港台將變謀殺天堂

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180314/bkn-20180314221856735-0314_00822_001.html

簡單問下。。

假如我去台灣,強姦 & 殺左台灣啲靚妹仔,之後即時返香港。。

咁我係咪完全無事???

(好大既漏洞)

依啲咪係貪心囉,

無天理吖! 竟然咁樣成為沉冤得雪的漏洞,難為好仔父母。做女仔真係要帶眼識人。

引用:
原帖由 tommylch886 於 2018-3-14 11:09 PM 發表
簡單問下。。

假如我去台灣,強姦 & 殺左台灣啲靚妹仔,之後即時返香港。。

咁我係咪完全無事???

(好大既漏洞)
正呀!可以又食又扲,不過殺人又唔係咁好,最多玩下禁室培慾

引用:
原帖由 阿記狂徒 於 2018-3-15 00:31 發表

正呀!可以又食又扲,不過殺人又唔係咁好,最多玩下禁室培慾
係,玩謝啲台灣靚妹,非法禁錮,之後我慢條斯理咁返香港,再寄封信比台灣警察局,講出禁錮地點。。。。台警都吹我唔脹。。。

😈😈😈

引用:
原帖由 tommylch886 於 2018-3-14 11:09 PM 發表
簡單問下。。

咁我係咪完全無事???

(好大既漏洞)
性罪行可以在香港處理 所以師兄唔好試

引用:
原帖由 Pen_ny 於 2018-3-15 01:00 發表

性罪行可以在香港處理 所以師兄唔好試
台灣殺人香港處理唔到,但台灣性罪行香港到???

引用:
原帖由 tommylch886 於 2018-3-15 01:07 AM 發表

台灣殺人香港處理唔到,但台灣性罪行香港到???
得 性罪行全球通行

引用:
原帖由 Pen_ny 於 2018-3-15 01:08 發表

得 性罪行全球通行
好古怪既法例。。。。

性罪行起碼無生命危險,但殺人係無得回頭既事情。。。

我去殺鳩啲台獨份子,即時返港,原來冇事架,咁又正喎!

成為一單笑話...明明白白既殺人案...只能告盜竊...

引用:
簡單問下。。

咁我係咪完全無事???

(好大既漏洞)
走到回港應無事,,,但等天收

引用:
簡單問下。。

咁我係咪完全無事???

(好大既漏洞)
認認真真過去叫隻雞啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]