• 瀏覽: 5,449
  • 回覆: 58
引用:
原帖由 vanga 於 2018-3-15 10:55 AM 發表

假如樓主的意思, 是想說一個人燒基本法副本, 不一定是不擁護基本法的話
我同意

例如 ... 假如我孤身一人在北極, 天寒地凍 , 極需生火取暖, 無奈身邊只有一堆基本法副本
那麼, 為了生存 , 我唯有將那堆副本燃 ...
呂布好打得,同黃絲港獨廢物無得比,不過建制派亦應該調查下選毒區先生班選民到底知唔知區xx有問題,如果唔知,証明建制派的宣傳好失敗!

引用:
原帖由 vanga 於 2018-3-15 02:33 PM 發表

一個 ... 買買提明 ... actually 已經死左
半個 ... 熱比亞 ... 疆獨份子, 但佢唔肯認, 所以只計半個
仲有冇可能咸魚翻生?俱往矣~

引用:
原帖由 Sqdai2014 於 2018-3-15 03:09 PM 發表

仲有冇可能咸魚翻生?俱往矣~
no la 死左就係死左
現在得番 ... 熱比亞 ... 計半個
整個大陸港澳, 連一個反北京人士都無 .... 唉

引用:
原帖由 vanga 於 2018-3-15 03:20 PM 發表

no la 死左就係死左
現在得番 ... 熱比亞 ... 計半個
整個大陸港澳, 連一個反北京人士都無 .... 唉
諗諗吓,打疆獨不是不愛新疆,掂!

DQ區生都不是不愛區生

引用:
原帖由 直線國國王 於 2018-3-14 03:50 PM 發表
一種行為會對大眾傳遞了甚麼訊息,不是按照個人習慣habit,而是長久形成下來的社會共識,最后變成大家遵守的社會規範convention,甚至立法成法律law.
「吐糟國足」「燒基本法」,按一般大 ...
請教,即是
你自己覺得,「吐糟國足」「燒基本法」,
是有問題還是無問題?如有,該如何辦?

引用:
原帖由 TommyHui35 於 2018-3-14 06:51 PM 發表
口號叫“民主自由”,就以為真係為咗“民主自由”咩
"民主建港"就一定是為民主建設中國香港,一定是真的

引用:
原帖由 vanga 於 2018-3-15 02:38 PM 發表
用番你的邏輯
就算燒國足球員身體 , 亦都不一定是不愛國足架

假如有個國足球員, 飲醉酒, 狂性大發, 拿刀斬人
那人為了阻止佢, 身邊有個火把
於是隨手將個火把擲向那名球員
燒到佢身體
難道擲火把之人 ...
你這個例子就簡直是自衛,連襲擊罪都不算啦!
就是如你所表達,要搞清控罪,要搞清情況

收到, 明白, 了解
咁即係 X你老母, 唔係真係想X你老母, 係想擁護你老母

引用:
原帖由 MING011 於 2018-3-15 10:56 PM 發表

請教,即是
你自己覺得,「吐糟國足」「燒基本法」,
是有問題還是無問題?如有,該如何辦?
你要做一個動作,透過這個動作傳遞一個訊息給別人,你便要換位思考,這個動作在對方眼裡,代表了甚麼。

別人問你往左走還是往右走,你手指右,你難道要別人猜往左走嗎?

引用:
原帖由 MING011 於 2018-3-15 22:59 發表
"民主建港"就一定是為民主建設中國香港,一定是真的
個好號就可能係真
但,請問"民主"點建港?
有冇成功例子可作參考?

引用:
原帖由 MING011 於 2018-3-15 11:09 PM 發表

你這個例子就簡直是自衛,連襲擊罪都不算啦!
就是如你所表達,要搞清控罪,要搞清情況
哈哈 ... of course
現在區先生的情況就是 :

(1) 未確認參選資格時 , 否認燒, 甚至否認佢係 video 中燒的人 ..... 因為怕無得參選
(2) 確認參選資格後, 反口話係有燒, and 話假如需要時, 不介意再燒 ..... 因為要選票
(3) 當選後, 再反口否認燒 ..... 因為怕被 DQ

簡簡單單的一件事, 有就是有, 無就是無
區先生吞吞吐吐, 一事三變
和咩三姓家奴有咩分別呢 ?
區先生隨自己利益需要 , 將基本法揮之則來呼之則去, 視基本法如無物
區先生點會係擁護基本法呀 ?

樓主同意嗎 ?

哈哈 ....

引用:
原帖由 MING011 於 2018-3-14 11:47 AM 發表
國足球迷槽吐國足
是由失望演變出來一種抗議形式
不代表他們不支持國足
https://m.youtube.com/watch?v=BmKyZPGV76E
雖說不代表國足未做到自己最好
國足球迷只表達今天失望和明天盼望

燒基本法只代表他們對一 ...
十萬一個月,有乜嘢出唔出。

引用:
原帖由 MING011 於 2018-3-14 11:47 AM 發表
國足球迷槽吐國足
是由失望演變出來一種抗議形式
不代表他們不支持國足
https://m.youtube.com/watch?v=BmKyZPGV76E
雖說不代表國足未做到自己最好
國足球迷只表達今天失望和明天盼望

燒基本法只代表他們對一 ...
多撚余,不如你話你好孝順父母,不過會打柒佢哋,因方為打者愛也

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]