• 瀏覽: 26,343
  • 回覆: 8
  • 追帖: 3
+5
咁凶殘, 影衰港男, 捉佢去打靶啦, 唔洗錫住.

凶手4年前應在16至17歲之間, 好大機會參與過佔中, 好大機會係佔中訓練佢出來, check check佢個底好喎!!

引用:
原帖由 noeru0315 於 2018-3-13 08:13 PM 發表
台灣有死刑都冇用,啲法官都唔判死嘅,一唔係就判咗唔執行,有鬼用
咪係, 有錢俾, 死刑都可以坐幾年就放番出來, 台灣法治不可靠.

引用:
原帖由 noeru0315 於 2018-3-13 08:19 PM 發表

而家台灣法治真係唔識講,不過可能過去審有着數,政治正確就得,去到話自己支持台獨,法官即刻識做
香港都唔好得幾多, 好似呢單野咁, 唔洗審, 我都知一定冇死刑, 而且, 假髪又會唔知嗡乜膠, 又話佢年輕, 又喱又嚕, 跟住求其又判12年算數.

引用:
原帖由 yahaa 於 2018-3-13 08:24 PM 發表
黃絲殺人當食生菜,佔中遺禍
似啦, 打警察幾凶狠?不排除, 又有可能, 而家咪報係跟佢的的佔中女身上囉.

引用:
原帖由 yahaa 於 2018-3-13 08:26 PM 發表

佔中時認識
都好高機會, 留意, 剛剛同意是謀殺罪嗰單虐殺黃絲女案, 女死者都係15歲. 同今次單案的主角四年前一個年齡層.

引用:
原帖由 noeru0315 於 2018-3-13 08:30 PM 發表

師兄指佢响台灣定香港審呀?香港都冇死刑
不過我都相信唔會判得重,上次有個香港大學生去台灣讀書殺咗個包租公都係家屬賠錢和解,判都係判好輕

都唔明啲咩法例嚟嘅,殺人唔使償命都 ...
因為法律都係人治, 法官like 的話, 無罪釋放, 唔like??阿伯為生活可以自力更新, 為有人可以正常咁請佢當員, 所以做假証, 咁都要阿伯坐四個月, 如果阿伯死左係監, 令佢同老婆陰陽分隔, 嗰個假髪就係凶手.

引用:
原帖由 C皇 於 2018-3-13 11:58 PM 發表
電視新聞講係佢攞左條女張提款卡係台灣同香港禁錢!比香港警方查到!在警方警誠下自認係台灣殺左人!
吓!咁即係謀財害命?郎心如鉄。迷信黃就係正義的結果! rip

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-3-14 12:29 AM 發表

港女和港男,都禁鍾意柒出中華民國既??
想起上次件旺暴女黃絲,都係著草過過台灣,說明台灣專收禽獸敗類。就如上次百幾外國幾經辛苦才捉到的台灣電騙犯,一遣返台灣就無罪放生,基本上可以印證。

所以就算今次黃絲過台變得凶殘,可能受台灣的風氣影響也不出奇。

主題標籤 #警務處
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]