• 瀏覽: 26,349
  • 回覆: 186
  • 追帖: 3
+5
rip

引用:
原帖由 cwilson1 於 2018-3-13 08:17 PM 發表

咪係, 有錢俾, 死刑都可以坐幾年就放番出來, 台灣法治不可靠.
而家台灣法治真係唔識講,不過可能過去審有着數,政治正確就得,去到話自己支持台獨,法官即刻識做

冷血

Rip

引用:
原帖由 noeru0315 於 2018-3-13 08:19 PM 發表

而家台灣法治真係唔識講,不過可能過去審有着數,政治正確就得,去到話自己支持台獨,法官即刻識做
香港都唔好得幾多, 好似呢單野咁, 唔洗審, 我都知一定冇死刑, 而且, 假髪又會唔知嗡乜膠, 又話佢年輕, 又喱又嚕, 跟住求其又判12年算數.

Rip

引用:
原帖由 yahaa 於 2018-3-13 08:24 PM 發表
黃絲殺人當食生菜,佔中遺禍
似啦, 打警察幾凶狠?不排除, 又有可能, 而家咪報係跟佢的的佔中女身上囉.

引用:
原帖由 wasana 於 2018-3-13 08:17 PM 發表
正常都在香港審!
冇可能,就算所有證據齊備,只要律師質疑證據的合法性就已經可以脫罪。
不過,呢條絕對喺人渣,狗種。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2018-3-13 08:26 PM 發表

香港都唔好得幾多, 好似呢單野咁, 唔洗審, 我都知一定冇死刑, 而且, 假髪又會唔知嗡乜膠, 又話佢年輕, 又喱又嚕, 跟住求其又判12年算數.
師兄指佢响台灣定香港審呀?香港都冇死刑
不過我都相信唔會判得重,上次有個香港大學生去台灣讀書殺咗個包租公都係家屬賠錢和解,判都係判好輕

都唔明啲咩法例嚟嘅,殺人唔使償命都判重啲吖,結果唔判重不特止,仲可以俾錢了事

引用:
原帖由 yahaa 於 2018-3-13 08:26 PM 發表

佔中時認識
都好高機會, 留意, 剛剛同意是謀殺罪嗰單虐殺黃絲女案, 女死者都係15歲. 同今次單案的主角四年前一個年齡層.

引用:
原帖由 noeru0315 於 2018-3-13 08:30 PM 發表

師兄指佢响台灣定香港審呀?香港都冇死刑
不過我都相信唔會判得重,上次有個香港大學生去台灣讀書殺咗個包租公都係家屬賠錢和解,判都係判好輕

都唔明啲咩法例嚟嘅,殺人唔使償命都 ...
因為法律都係人治, 法官like 的話, 無罪釋放, 唔like??阿伯為生活可以自力更新, 為有人可以正常咁請佢當員, 所以做假証, 咁都要阿伯坐四個月, 如果阿伯死左係監, 令佢同老婆陰陽分隔, 嗰個假髪就係凶手.

人渣!

殘忍,畜牲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]