• 瀏覽: 12,221
  • 回覆: 118
+12
李嘉誠, 劉嘉玲,黎明,BABY,翁虹,陳小春,倪匡,金庸,肥佬黎, 邵逸夫等等等 沒有一個是香港出生的 本土人啊 全都大陸來的香港  ,香港當年的電影業接收了多少上海幫大佬來

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-3-13 07:43 PM 發表
仲咁後生居然講廣東話有鄉音,攞明係大陸商人。丟人現眼!

建制派好心搵返d土生土長香港人啦!
知啦!你吊緊羅冠聰,梁天奇呀

黃屍廢青就係仆街,走啦冚家鏟!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-3-13 07:43 PM 發表
仲咁後生居然講廣東話有鄉音,攞明係大陸商人。丟人現眼!

建制派好心搵返d土生土長香港人啦!
攞咗香港永久居民身份證就係香港市民啦!有乜問題?

好明顯樓主唔咁告佢係假扮㗎啦!

又係典型嘅
講就天下無敵,
做就萎靡不直。

引用:
原帖由 caledis 於 2018-3-14 01:47 AM 發表

人地話搵土生土長香港人,有話要18代祖宗都係土生土長香港人?
我係土生土長香港人, 香港出世, 香港長大, 如果幾歲落黎香港定居果d就唔叫土生土長香港人

引用:
原帖由 kayakfans 於 2018-3-14 06:53 AM 發表
咁人地有身份証嘛,成個鬼佬都當自己係港人去參選都得喇,你吹咩!
佢放棄左荷蘭藉, 反而各高官都有外國戶籍

引用:
原帖由 LPRay 於 2018-3-14 10:37 AM 發表
蟲炎咁都贏唔到?好廢!
九西有老人家收錢去投2號,比記者影到,報警都話冇証據

引用:
原帖由 好仔反佔中9 於 2018-3-14 11:32 AM 發表
黃屍廢青就係仆街,走啦冚家鏟!

佢地都唔撐大陸?

引用:
原帖由 138138138 於 2018-3-14 01:44 PM 發表

班五毛系咁
點解香港討論區咁多五毛?

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-3-14 12:47 PM 發表

攞咗香港永久居民身份證就係香港市民啦!有乜問題?
= 選舉主任比佢參選既就可以參選啦

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-3-14 03:44 PM 發表

佢地都唔撐大陸?
中傘毒變到黃屍、連狗都不如

引用:
原帖由 貓男 於 2018-3-14 01:21 PM 發表
好明顯樓主唔咁告佢係假扮㗎啦!

又係典型嘅
講就天下無敵,
做就萎靡不直。
黃大海與兄長黃一峰是福州來港新移民
黃氏兄弟與建制派和中聯辦關係密切
黃大海是的士司機從業員總會的秘書長,的總的法律顧問是建制派的立法會議員何君堯及新民黨容海恩
黃大海與兄長黃一峰亦曾經獲邀出席中聯辦酒會

引用:
原帖由 好仔反佔中9 於 2018-3-14 03:49 PM 發表

中傘毒變到黃屍、連狗都不如
你都中晒大陸毒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]