• 瀏覽: 2,119
  • 回覆: 39
+7
有港島區選民申請司法覆核,要求推翻在港島補選勝出的區諾軒參選及當選資格,並要求法庭頒禁制令,阻止區諾軒宣誓就職,理由是他曾經燒基本法,顯示他不是真誠擁護基本法,區諾軒批評是「輸打贏要」。

拿, 梁愛詩話架: 邊個可以參選由選舉主任決定, 選舉主任話佢有資格就有資格~
王國興, 你知唔知你咁做, 浪費訟費、法庭人力、開庭時庭, 夠買幾多罐午餐肉呀??

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/523258/

西環愛將、建制派議員、何君堯執業律師
我只係感覺樓主震過貓王.

人地無申請法援
樓主驚乜 ? 

起碼自己承擔訟費好過無恥長洲覆核王很多

精人出口, 笨柒出手,
區諾軒親手燒印有國徽圖案的基本法, 有圖有真相,
佢當選後, 又用政府津貼請周庭做議員助理, 即係明剃名爺眼眉,
習近平得悉事件後, 非常震怒.

引用:
原帖由 vvoy 於 2018-3-13 03:49 PM 發表
人地無申請法援
樓主驚乜 ?  
浪費午餐肉就唔岩

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-3-13 03:56 PM 發表
浪費午餐肉就唔岩
樓主去長洲
搵覆核王講啦

樓主有番啲原則好喎,應該用返同一句:

希望法庭早日受理~

附件

Screenshot_2018-03-13-16-01-18-028_com.chrome.beta.png(123.33 KB)

你的確講得無錯
不過⋯⋯選舉主任可能出錯㗎
仲有⋯⋯係選舉過程中⋯⋯候選人嘅行為都可能會影響到佢自己嘅參選資格
買定花生🥜

睇佢分分鐘真係會被人 DQ
佢好似仲係區議員喎
引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-3-13 03:43 PM 發表
有港島區選民申請司法覆核,要求推翻在港島補選勝出的區諾軒參選及當選資格,並要求法庭頒禁制令,阻止區諾軒宣誓就職,理由是他曾經燒基本法,顯示他不是真誠擁護基本法,區諾軒批評是「輸打贏要」。

拿, 梁愛詩 ...

市民司法67,犯民一向咁做!

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-3-13 04:08 PM 發表
樓主有番啲原則好喎,應該用返同一句:

希望法庭早日受理~
周庭贏左議席咩??

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-3-13 04:13 PM 發表
你的確講得無錯
不過⋯⋯選舉主任可能出錯㗎
仲有⋯⋯係選舉過程中⋯⋯候選人嘅行為都可能會影響到佢自己嘅參選資格
買定花生🥜

睇佢分分鐘真係會被人 ...
2016年發生架喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]