• 瀏覽: 30,873
  • 回覆: 211
  • 追帖: 4
on9到無朋友注定一世做窮鬼!

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2018-3-13 10:31 AM 發表

香港執法機關如果可以去查香港人在大陸的資產,是嚴重衝擊一國兩制
因為一國兩制是雙向, 此例一開,大陸執法機關同樣可以在香港擁有相同的調查權力.....反對派唔大反特反先奇!
班官懶就懶, 尼 D 野講一國兩際晒氣....一地兩檢夠違返晒一國兩際, 咪一樣要通過....

今時今日大把香港人大陸有樓收租, 自己就香港住公屋. 根本公屋入住條件已不合時宜...
其實只要查廣東省已經夠, 香港人買外省樓好少...

點解咁多人去呃?只因為易呃囉

又話輪十年都輪唔到⋯⋯點解咁易就有得住公屋架?

有食唔食,罪大惡極,你要活得比人好 當然要蠶食人,有錢佬食中產,窮人都係食中產,因為佢地係最怕死怕事既一群,講錢唔夠人多,講窮唔夠人惡,比人搞兩下隨時連份工都冇埋。

引用:
原帖由 心酸人 於 2018-3-13 01:17 PM 發表
老老實實,香港人博入公屋都好過比新移民呃公屋
大把新移民大陸D錢仲多過香港既普通人
但係香港政府唔肯查,
大陸人係大陸拎住幾千萬都可以係香港申請老綜
仲有D新移民拎住公屋就返大陸住
世界奇聞, 咁 ...
香港政府嘥 9 氣, 一屆衰過一屆...

引用:
原帖由 ellentomhk 於 2018-3-13 09:19 AM 發表
上公屋的條款系死的, 香港人靈活変通。
無錯 
轉數快,計到盡攞著數係港人優點

長毛幾十年來都係住公屋!

引用:
原帖由 hoikin_hk 於 2018-3-13 01:27 PM 發表

香港政府嘥 9 氣, 一屆衰過一屆...
所以你應該以做特首為目標,香港未來靠晒你,加油。

人地呃, 你唔呃, 咁咪好笨.............

大把人係咁
點查
有好多買樓寫親戚名
自己兩公婆份工不用報稅、申請公屋
一家大細,排左年幾就有屋收
第一輪唔要,第二輪唔要
第三輪第三年就排到,拎左都吉左佢

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2018-3-13 10:38 AM 發表
法例係死,人腦係活
你肯有私屋唔住住公屋,無違法例申請,有乜問題
福利社會永遠都存在法例罅俾人取巧
又係講番食盡立會長毛
而家六十歲,趕都無得趕
你講得岩
住得起私樓都要住公屋真係冇佢辦法
根本冇得查

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2018-3-13 09:22 AM 發表
網民A 有沒有大義滅親舉報家父﹖
人地合法途徑
d錢俾曬人 (keep)
你點查?!

公屋條隊可以話等到2047 都清唔到, 靠自己好過

引用:
原帖由 refugee 於 2018-3-13 09:27 AM 發表

咁多咁既港人,起幾多公屋都唔夠
起幾多私人樓 都唔夠
有錢人 幾間係手
收租 買樓 收租 咪發達

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]