• 瀏覽: 25,046
  • 回覆: 339
  • 追帖: 1
+5
立法會補選全部結果已公布,民主派在港島及新界東贏得議席。

在爭持最激烈的九龍西經過兩次點票之後,姚松炎以二千四百票之差敗於民建聯鄭泳舜,姚松炎與鄭泳舜的得票相差只是百分之一點一。

姚松炎落敗後,走到公眾席與支持者逐一握手,部份人眼泛淚光,姚松炎向支持者致歉,承認選舉工程有失誤,會為敗選承擔責任。

其實唔關教授事~
教授保得住公民+民主黨+民協既票, 但得唔到黃毓民+青年新政既票
唉~世界所有政黨, 都係以贏選舉為最大目標
只有香港既政黨, 係以睇對方仆街為最大目標
焦土派既朋友, 而家保皇黨真係以為泛民輸係因為「選民支持政府DQ」呀
真心想問: 焦土有乜用呢?

燒死自己、敵人得益,係你地既原意嗎?

又有人認為係民協hea選令姚松炎輸~
但講句公道話: 今次姚教授得票最少五個站係啟德北、啟德南、土瓜灣北、紅磡、石硤尾票站, 如果民協真係hea, 應該全部係深水埗既票站啦~
新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/523169/

西環愛將、建制派議員、何君堯執業律師
反觀保皇黨, 佢地真係團結一致, 以贏選舉為最大目標...點解泛民做唔到?

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-3-12 10:22 AM 發表

在爭持最激烈的九龍西經過兩次點票之後,姚松炎以二千四百票之差敗於民建聯鄭泳舜,姚松炎與鄭泳舜的得票相差只是百分之一點一。

姚松炎落敗後, ...
焦乜嘢土,自視太高而輕敵, 唔正視九西選民所需而落區, 獨沽一味用民主專業口號唔理民生事項, 當然背付全責。

引用:
原帖由 mawongching 於 2018-3-12 10:33 AM 發表

焦乜嘢土,自視太高而輕敵, 唔正視九西選民所需而落區, 獨沽一味用民主專業口號唔理民生事項, 當然背付全責。
唔落區又點保到民主黨+公民黨+劉小麗+民協既票?

鄭屎一早講咗原因啦:投泛民係白痴嘛

即係市民支持DQ你班屎忽鬼啦
快D回水

唔夠班就唔夠班。
承擔咩責任?都未係過九龍西做過野。

承擔責任 = 回水?

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-3-12 10:32 AM 發表
反觀保皇黨, 佢地真係團結一致, 以贏選舉為最大目標...點解泛民做唔到?
支持泛民的人
都有自由意志
點會含淚投票呢 ?

點承擔責任?

快自宮啦..................................

証明dq屎坑蟲條粉腸係民意。合法合情合理 !

引用:
原帖由 vvoy 於 2018-3-12 10:42 AM 發表

支持泛民的人
都有自由意志
點會含淚投票呢 ?
仇恨大過天...

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-3-12 10:22 AM 發表

姚松炎落敗後, ...
No, 豆皮佬使橫手DQ基哥,使到基哥連後補都無得做,己失去部分民協票。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]