• 瀏覽: 22,469
  • 回覆: 211
+3
政黨係一門生意,氾民賣寶藥,建制售蛇齋餅粽。

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-3-12 08:22 AM 發表
恭喜泛民大勝,同時也向建制參選人說聲“有賭未為輸,再接再勵”!

泛民致勝當然有各種原因,但最主要的是;

“天賦人權,我的前途由我決定“。這種&# ...
何以見得是勝,不是輸!

泛民競能得兩席,最大功勞是教脅邪教利用温水煮蛙式成功將下一代洗腦,毒害我們下一代。

引用:
原帖由 tigerbluefly 於 2018-3-15 06:15 發表

何以見得是勝,不是輸!
原本我相信佢地一席都厄唔到,依家居然有兩席,咁仲系大勝?

舉例;曹星如同我隻抽,我居然挨足三分鐘先至被擊倒,裁判梗系判我輸,但系我系咪應該輸少當大勝呢?

哈哈!天賦人權都講得出 ... 証明又系被洗腦儍仔。邊條粉腸應承你? 你去敍利亞宣傳吓?

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-3-12 08:22 AM 發表
恭喜泛民大勝,同時也向建制參選人說聲“有賭未為輸,再接再勵”!

泛民致勝當然有各種原因,但最主要的是;

“天賦人權,我的前途由我決定“。這種&# ...
本來香港人已經有普選權, 根據CY提出既'2015政改方案' 咪提出咗 ,喺過去既2017年實施 "一人一票選特首" 囉,究竟係咩人喺立法會,用28票否決咗呢個普選方案? 你答!

就係你呢班發動佔中堵路掟磚縱火暴動既泛民政黨,用28票否決咗 "一人一票選特首" 既政改方案,否則我地香港人喺2017年,已經可以集體普選入咗閘既特首候選人,包括嗰啲泛民捧出嚟既胡官及薯片曾.

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-3-21 12:04 發表

本來香港人已經有普選權, 根據CY提出既'2015政改方案' 咪提出咗 ,喺過去既2017年實施 "一人一票選特首" 囉,究竟係咩人喺立法會,用28票否決咗呢個普選方案? 你答!

就係你呢班發動佔中 ...
所以我多謝佢地囉!

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-3-21 09:22 PM 發表

所以我多謝佢地囉!
你何止要多鳩謝泛民否決 '2015政改' 一單嘢咁少?

香港當今社會困局,源於90萬單雙非盲流移民湧港,引發一系列土地住屋價格暴漲問題,更帶動通漲與社會資源枯竭既延伸問題,咁究竟係邊班pk 搞出嚟棟鳩香港人? 咪就係公民黨喺2001年利用雙非鼻祖莊豐源案,去告鳩香港特區政府而搞出單雙非居港權,嚟棟鳩本土香港人囉!

你就先 assume 我呃Q你,以下列出每項事件,自己上網翻查事件來龍去脈,自己用腦分析諗諗我有無點你.

list out:
(1)1998年用吳嘉玲案搞大陸人蛇兒童居港權 (民主黨伙拍社組所為);
(2) 2001年用莊豐源䅁搞出單雙非居港權 (公民黨律師團);
(3) 2012年用菲傭䅁,幚28萬菲印女傭搶奪居港權 (公民政黨律師團);
(4) 2013年幫新移民告香港福利署,奪得新入境既享全額現金綜援及公屋福利 (民主黨及社組所為);
(5) 2009年幫菜園村無土地業權既非原居民,跟有業權既原居民平權,即是香港40萬原居民丁權問題,俾泛民煲大到近60萬 (有20萬無業權既非原居民),邊個埋單賠俾非原居民? 唔係由原居民出錢,而係無辜既香港納稅人找數,香港可建多層大廈住宅既土地更加缺乏! (全部泛民政黨都有份棟香港人);
(6) 立會日夜拉布去拖跨香港, 特別係開地建屋既事,公民黨及民主黨用單雙非居港權及即享福利去引入了90萬大陸新移民到香港,卻跟手阻止開地建屋建新市鎮去容納人口暴漲,就係想以推爆樓價租金及輪爆公屋去製造民怨. (全部,泛民都有份);
(7) 發動佔中堵路去折磨香港人 (全部泛民都有份);
(8) 2015年否決一人一票選特首既政改方案,否則我地香港人喺2017年已經可以集體普選入閘既特首候選人,包括泛民捧出嚟既胡官及薯片曾,咁為咩事口喊民主既泛民要否決政改去制止香港市民有普選權? (全部泛民都有份);
(9) 用難民聲請去引入南亞假難民食福利,以賺取法援律師費,即使整死香港也在所不惜 (民主黨/公民黨律師團及工黨都有份)
(10)2016 年,係立法會拉布拖死醫療改法案,阻止開放香港醫療專業,延續本土醫生群體壟斷市場. (公民黨醫生)

而以上列舉泛民禍港噤多次,單單對香港傷筋動骨,鑊鑊甘! 單單都發生喺你身邊喺你眼前.

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-3-22 10:21 發表

你何止要多鳩謝泛民否決 '2015政改' 一單嘢咁少?

香港當今社會困局,源於90萬單雙非盲流移民湧港,引發一系列土地住屋價格暴漲問題,更帶動通漲與社會資源枯竭既延伸問題,咁究竟係邊班pk 搞出嚟棟 ...
香港今日仍然生存,全靠大陸新移民支撐。

香港發大達之人邊個唔系大陸移民過來的?

各行各業,邊樣唔系大陸人手執翹楚?

佔中果的乞兒就絕大部分系香港土生土長的垃圾,使我以佢地為恥。

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-3-22 07:01 PM 發表

香港今日仍然生存,全靠大陸新移民支撐。

香港發大達之人邊個唔系大陸移民過來的?

各行各業,邊樣唔系大陸人手執翹楚?

佔中果的乞兒就絕大部分系香港土生土長的垃圾,使我 ...
係叻人的話,理得佢係非洲嚟都歡迎,不過你睇公屋住嗰班普通話人,你話我知佢哋係翹楚?  係翹楚就咪鬼同香港本土班泛民廢青搶公屋喇,難道入口一個大陸廢人就可以減少一個本土廢人?  

事實係減唔到不特止,仲要由負擔一個廢人,變成負擔二個廢人!

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-3-22 22:26 發表

係叻人的話,理得佢係非洲嚟都歡迎,不過你睇公屋住嗰班普通話人,你話我知佢哋係翹楚?  係翹楚就咪鬼同香港本土班泛民廢青搶公屋喇,難道入口一個大陸廢人就可以減少一個本土廢人?  

事實係 ...
哦?原來公屋居民講普通話系佔大多數?咁又幾新聞喎。

我甚少去公屋,真系唔知。多謝你的消息。

我仲以為中環先正多人講普通話。

哦!系喎,你話公屋住嘅系廢人。我答唔到你,希望公屋居民答到你。

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-3-22 11:21 PM 發表

哦?原來公屋居民講普通話系佔大多數?咁又幾新聞喎。

我甚少去公屋,真系唔知。多謝你的消息。

我仲以為中環先正多人講普通話。

哦!系喎 ...
我知得比你清楚,因為有用眼及腦去觀察,你有無?

我從事建築業,局部建成去分段入伙既公共屋邨,我親歷其景見到講各地方言既新入伙邨民,跟講本地香港式廣東話既人係咩比例,喺新建成公共屋邨操外地方言或普通話人口既比例,大幅高於舊屋邨,say 舊屋邨10人中有1人操香港本土方言,而喺新屋邨(如所見既水泉澳邨、安達臣邨) 卻10人中有3人操普通話或外地方言,你已可斷定新移佔據公屋比例,以倍數大幅上升,明未?

即使你唔喺建造新屋邨人員,你一樣可以行入新屋邨啲商場,坐喺嗰啲 '大鳩鑊' 快餐廳去觀察出,人流既大約語言比例.

你唔曉用腦諗去觀察社會,我咖就教埋你點觀察,以你咁差既社會觸覺,你可以做得咩工?

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-3-23 09:58 發表

我知得比你清楚,因為有用眼及腦去觀察,你有無?

我從事建築業,局部建成去分段入伙既公共屋邨,我親歷其景見到講各地方言既新入伙邨民,跟講本地香港式廣東話既人係咩比例,喺新建成公共屋 ...
我接觸普通話客人比本地人更多。不過我果行,冇錢冇得幫趁。

要有錢、有視野、有興趣先正識得揾我。佢地冇乜人住公屋。

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-3-23 09:35 PM 發表

我接觸普通話客人比本地人更多。不過我果行,冇錢冇得幫趁。

要有錢、有視野、有興趣先正識得揾我。佢地冇乜人住公屋。
我係工程師,上至富貴到4大發展商及政府機構啲10萬月薪人士,下至嚟投訴既公屋草根人士,我都會接觸,你睇得濶定我濶?

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-3-24 17:43 發表

我係工程師,上至富貴到4大發展商及政府機構啲10萬月薪人士,下至嚟投訴既公屋草根人士,我都會接觸,你睇得濶定我濶?
做乜要同你比闊?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]