• 瀏覽: 46,589
  • 回覆: 525
  • 追帖: 4
+15
恭喜胡杏兒姐夫 !!!

恭喜姚松炎落選, 正 

我成日覺得鄭泳舜好似周浩鼎

引用:
原帖由 krolik 於 2018-3-12 08:07 AM 發表
可惜陳家珮輸得太慘
港島好重黃噶,
去黃色陀地都咁接近,
雖敗猶榮啦~

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2018-3-12 08:18 AM 發表
我成日覺得鄭泳舜好似周浩鼎
應該唔會好似周咁DUS既

引用:
原帖由 kenken747 於 2018-3-12 07:53 AM 發表
出老坑基應該贏到
輸得重慘先真

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-3-12 08:15 AM 發表

報晒警只要查IP又有人人生更精彩
臨近選舉 港民主派投訴懷疑種票案
更新: 2018年03月10日 10:06 PM

臨近選舉 港民主派投訴懷疑種票案(視頻截圖)
【大紀元2018年03月10日訊】(大紀元記者林怡香港報導)民主黨上月中收到13宗投訴懷疑有人以虛假住址登記做港島區選民。多名民主黨成員以及民主派候選人區諾軒,昨日到廉政公署轉介市民投訴。投訴人都是居住於西營盤,部份是水街、第一街、第二街、第三街以及般咸道等不同大廈的獨居長者。

接獲巿民投訴的民主黨中西區社區主任何致宏認為,今次13宗個案只是冰山一角,相信不少疑似被種票的居民,收到「無此人」的選舉郵件時,只當垃圾處理,未有主動舉報。今次事件是因為有年輕家人到唐樓探望長者時,發現有不尋常信件,向民主黨舉報。

他又說,今次個案比較特別的是,出現同一單位種多過一票情況,即是「無此人」信件的收信人姓名與戶主同姓,他相信過去選舉揭發一屋多姓種票事件後,種票的技倆已改良,令政黨較難揭發,只能靠街坊主動舉報:「有的個案戶主主動去選舉事務處查詢過,得出的結論是該等人士在2016年正式登記為選民,即用該地址正式登記為選民。我們很肯定這些是一些虛報的事件。」

區諾軒表示,自從2003年建制派以組織票方法動員居民投票,曾有法院判決證明建制派人士曾透過種票的方式導致有人投票及犯法,今次雖無法核證是否有真種票,但仍要小心處理。他嚴正呼籲,若虛報住址人士前往投票,並不符合選舉條例。他不希望今次選舉再有種票發生。◇

我見過姚從炎真人兩次。
有報紙說他主攻網上宣傳,少落地區宣傳。
我見過他兩次,我認為他真的不好落地區宣傳,sorry都要講句真心話,選民見到佢的樣貌,極有可能會對他的選情不利。
老師教我們不能以貌取人,但實際上我們都會傾向不喜歡不好看的面孔。

引用:
原帖由 taikongbaby 於 2018-3-12 08:17 AM 發表
恭喜胡杏兒姐夫 !!!
胡杏兒發來賀電

淨係依幾個月落區9嗌就以為食硬,爛面炎仲天真過天真嬌

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2018-3-12 08:18 AM 發表

港島好重黃噶,
去黃色陀地都咁接近,
雖敗猶榮啦~
今次唔排除試票,為家珮接葉劉個位而舖路.....(如果下屆特首葉劉去選的話)

天意如此炎生認命吧

引用:
原帖由 ntworks 於 12-3-2018 08:13 AM 發表

松松第一次被DQ就鬧政府。今次如果再被選民用一人一票DQ,佢冇得鬧,江湖地位就一落千丈。還掂都係最後一鋪,當然要要求再點票博一博啦。
不過,如果翻唔到身,就會更冇面。
豆皮炎以為自己贏硬,飯民太高估自己可以全取番4席!
好彩我都唔放棄,都去投vincent一票,而家特別開心!

姚松炎輸在樣衰!

引用:
原帖由 dhj 於 2018-3-12 08:19 AM 發表

胡杏兒發來賀電
我知拉 ... 一定係胡杏兒發動老公D鄉事派勢力 , 撐姐夫入立法會

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]