• 瀏覽: 58,678
  • 回覆: 372
  • 追帖: 6
+5
引用:
原帖由 咖啡輝仔 於 2018-3-12 10:07 AM 發表

你啱一半 低投票率係除咗少氣氛外 少咗忠實支持者也是其一

但建制派也是輸家 因為票倉巳明顯開始露底 若在高投票率下不知怎算

一句到尾 兩邊食緊老餅
建制可招攬有實力的中間派入黨,譬如新界東嘅方國珊。

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2018-3-12 10:00 AM 發表
阿姚下次補選再來過! 長毛 劉小麗 扮野上訴應該會好快放棄了  咁新界東 九龍西不多久就會迎來下一次補選
嗱渣麵又去新東鎅票

新東九西下次補選最快幾時?
有冇可能襯呢個分組點票話語權在手時過晒國歌法、一地?

輸左啦...

2:2 !!

感覺就好似 建制取得兩個作客入球, 雖然和左但感覺良好

立法會議員員是市民選出黎

👏👏👏

引用:
原帖由 chaolininin 於 2018-3-12 08:35 AM 發表
阿茂與阿娥做成區諾軒做成這個局面
一半同意

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-3-12 07:58 AM 發表

正事不做,日反夜反,白出糧就預咗有今日
但係新界東反DQ范國威負面新聞不絕於耳,為什麼仍然有這麼多選票呢?新界東年青人佔比例多還是那些選民腦殘啊?

如果唔係方國珊鎅走六萬幾票,結果可能不一樣,建制蠃三比一

泛民俾幾黃屎累到屎

係電視見到未公報結果松松就墮一墮

引用:
原帖由 fallen999 於 2018-3-12 10:40 AM 發表

但係新界東反DQ范國威負面新聞不絕於耳,為什麼仍然有這麼多選票呢?新界東年青人佔比例多還是那些選民腦殘啊?
不嬲新界東是新移民天下,
他們不滿內地所以立法局選舉都是泛民勝出的。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2018-3-12 10:41 AM 發表
如果唔係方國珊鎅走六萬幾票,結果可能不一樣,建制蠃三比一
咁又未必, 方國珊中間路線明顯只是形象上偏建制少少 ..... 若方國珊唔參選 只能使兩大勢力差距收窄

引用:
原帖由 lrr174 於 2018-3-12 10:46 AM 發表

咁又未必, 方國珊中間路線明顯只是形象上偏建制少少 ..... 若方國珊唔參選 只能使兩大勢力差距收窄
係呀,
佢好多時都站在反建制一面。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]