• 瀏覽: 58,660
  • 回覆: 372
  • 追帖: 6
+5
引用:
原帖由 ichthys2 於 2018-3-12 07:49 PM 發表
請教政治高人,現在功能組別方面,建制穩操否決權,不知道民選議席方面,泛民是不是仍然掌控否決權?
功能不嬲建制佔優,直選而家建制17,犯氓16。全部否決權暫時冇晒,最終或要睇第二次補選。

好消息!!

無一個議員是為香港社會發展好的。。。。成班垃圾

引用:
原帖由 破產中 於 2018-3-12 09:29 AM 發表

蟲炎一人輸兩席, 會唔會返去比泛民打死.
識賴一定賴政府打壓,蟲蟲一定冇責任。

dq條毒撚軒

引用:
原帖由 李過杏嘉褲貴 於 2018-3-13 08:11 AM 發表
無一個議員是為香港社會發展好的。。。。成班垃圾
喺香港建制派等於癌症嘅初期起碼有機會醫得好或者控制倒!
非建制派就等於癌症末期!無得醫!等死!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-3-12 07:44 AM 發表
立法會4席補選投票結束,點票結果陸續公布,建制派已穩取1席,尚餘九龍西選區未有結果,但鄭泳舜很大機會取得該區議席,意味建

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180312/photo/bkn-20180312001410165-0312_0082 ...
成班所為泛民個個都 on 99 .

引用:
原帖由 Sb69 於 2018-3-13 02:51 AM 發表
民建聯食💩
根本豆皮炎輸比自己,唔好再賴建制及基哥啦!一個好需要同選民互動接觸嘅直選,居然唔落區,完全無視及睇唔起選民。再加一個自命民主、尊重機制嘅人,卻以不民主、尊重機制逼退基哥。咁嘅人,真正民主選民點會支持偽君子!豆皮炎自己參選都唔落區拉票,居然怪責人哋唔幫落區拉票!當自己係主,其他幫手泛民係奴。豆皮炎自己無視選民,更加睇唔起基層選民,咁都選你就真係白痴

引用:
原帖由 理想王子 於 2018-3-12 10:29 PM 發表
講就好聽,其實咪又係為左十皮人工
支持師兄所言!

引用:
原帖由 銀化一族 於 2018-3-13 10:23 AM 發表

支持師兄所言!
呢啲咪犯民的民主公義囉,為市民服務,咪好恨$,仲話唔夠𠻹

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2018-3-13 09:36 AM 發表

根本豆皮炎輸比自己,唔好再賴建制及基哥啦!一個好需要同選民互動接觸嘅直選,居然唔落區,完全無視及睇唔起選民。再加一個自命民主、尊重機制嘅人,卻以不民主、𣎴尊重機制逼退基哥。咁嘅人,真正民主選 ...
就算民建聯在社區做幾多功積也好,在立會完全沒有個人意想’選民建聯跟本沒意思,全黨的責任就是不理對錯是非也做政府的應聲蟲。

引用:
原帖由 Sb69 於 2018-3-13 10:13 PM 發表

就算民建聯在社區做幾多功積也好,在立會完全沒有個人意想’選民建聯跟本沒意思,全黨的責任就是不理對錯是非也做政府的應聲蟲。
但不是另類極端呀,
對香港遺禍更大,
我諗你都係不知的。

引用:
原帖由 Sudoku120 於 2018-3-12 11:38 PM 發表

說明林鄭如何暗助泛民,干涉公平選舉,
到頭來也是枉作小人,於事無補,
好多中間選民已認清泛民過亂港的事實,
票投建制參選人,以致支持泛民同建制的差距越收越窄,
而建制九西鄭泳舜的當選,踢走被DQ的 ...
所言甚是,希望香港重回正軌!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]