• 瀏覽: 41,174
  • 回覆: 102
+8
引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-3-13 05:44 PM 發表

原來十幾萬人選佢,你竟然可以視為不見知唔知道言論自由,尊重民意啊
犯法就係犯法,十幾萬人選佢又點?好似你咁講法,十幾萬黑社會選個陳浩男出嚟做立法會都得啦,佢分分鐘係票王呀,咁又點睇呀?

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-3-13 06:10 PM 發表

犯法就係犯法,十幾萬人選佢又點?好似你咁講法,十幾萬黑社會選個陳浩男出嚟做立法會都得啦,佢分分鐘係票王呀,咁又點睇呀?
犯乜嘢法呀?幾時定既罪啊?坐咗幾耐監啊?

同你討論降低我智商

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-3-13 05:44 PM 發表

原來十幾萬人選佢,你竟然可以視為不見知唔知道言論自由,尊重民意啊
言論自由可以,不過首先要响法律容許之下,超過法律底線嘅叫做誹謗係會被人告,燒過基本法係超越咗基本法入面嘅「擁護基本法」內容,犯法呀,不過呢條法例平時就無乜嘢,但你要入政府架構就有問題嘞,明唔明呀!

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-3-13 06:15 PM 發表

言論自由可以,不過首先要响法律容許之下,超過法律底線嘅叫做誹謗係會被人告,燒過基本法係超越咗基本法入面嘅「擁護基本法」內容,犯法呀,不過呢條法例平時就無乜嘢,但你要入政 ...
你幾時知道咁既人治式判定對方DQ叫合法?法庭判決咗咩?

驚到腳軟

十萬月薪前 人人跪低

禁止宣誓
燒基本法等於燒習帝
一定要DQ。。。

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-3-13 06:13 PM 發表

犯乜嘢法呀?幾時定既罪啊?坐咗幾耐監啊?

同你討論降低我智商
咁都唔明,真係智力有問題,同黃絲講道理其實等如同屎蟲講禮教,人話都未識聽……對你真係太過苛刻,唔好意思呀下

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2018-3-13 06:17 PM 發表

你幾時知道咁既人治式判定對方DQ叫合法?法庭判決咗咩?
咩叫人治式DQ呀?你地偉大嘅法官判咗之前6隻黃狗唔擁護基本法抄晒啦,你當個判決無到呀?呢D咪案例囉,又想當唔啱聽嘅判決唔係嘢呀?唔啱你心水嘅就唔係法例呀?又想「違法達義」呀,喂正呀喂,食屎啦 !

D資料建制派一早拎左係手,建制贏左咪繼續收埋囉。你贏咪拎出黎DQ你,再選過。講真,有呢d相如果事前選舉主任知道一定唔俾佢入閘,到時泛民就推另一個候選人,依家中曬佢地招......

引用:
原帖由 alanli51307 於 2018-3-13 06:46 PM 發表
D資料建制派一早拎左係手,建制贏左咪繼續收埋囉。你贏咪拎出黎DQ你,再選過。講真,有呢d相如果事前選舉主任知道一定唔俾佢入閘,到時泛民就推另一個候選人,依家中曬佢地招......
所以咪話黃絲一直以為夠激動夠大聲就一定有道理,一定贏囉,班垃圾連一個似樣嘅軍師都無,無人識睇局拆局,旨意佢地做大事?咪睇下香港中箭有D咩人咪知囉,一隻豬扮人都可以穿櫃桶底,日日帶女爆房,一無事處 !

所謂物以類聚,人以群分,咩人咪群咩人囉,豬群豬,狗群狗,咪咁解囉!

引用:
原帖由 逆境男 於 2018-3-13 06:21 PM 發表
驚到腳軟

十萬月薪前 人人跪低
DQ的阻嚇力不至於沒有了十萬月薪收入,更是敗訴後所需付出的訟費和堂費,最終是嘔突,甚至是破產

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-3-13 06:15 PM 發表

言論自由可以,不過首先要响法律容許之下,超過法律底線嘅叫做誹謗係會被人告,燒過基本法係超越咗基本法入面嘅「擁護基本法」內容,犯法呀,不過呢條法例平時就無乜嘢,但你要入政 ...
香港仍然享有高度言論自由,只是要令港獨份子若妄想進入議會,便要付出沉重代價

抵死

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-3-13 07:01 PM 發表

所以咪話黃絲一直以為夠激動夠大聲就一定有道理,一定贏囉,班垃圾連一個似樣嘅軍師都無,無人識睇局拆局,旨意佢地做大事?咪睇下香港中箭有D咩人咪知囉,一隻豬扮人都可以穿櫃桶底,日日帶女爆房, ...
所以香港的未來一定PK!因為不少就算係有學識都選這些人。為的只是一啖氣!

引用:
原帖由 skyline1123 於 2018-3-9 21:46 發表
呢個選舉主任明顯失職,咁都冇睇過候選人過往資料,廢到冇朋友
咁又唔好咁講,呢d小角色的資料有時無咩人留意,加上咁多嘢邊留意到咁多?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]