• 瀏覽: 38,429
  • 回覆: 701
  • 追帖: 3
+11
其實連中共都冇提台灣是中華人民共和國的一部份。

只是共識了兩岸同屬一個中國。

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-3-7 10:39 PM 發表
台灣有自己軍隊
有自己國名
有邦交國
有自己文化

話台灣係屬於中華人民共和國🇨🇳
咁中華民國係乜?
吹甘多有咩意思?你快D移民過去幫佢立國啦

台灣係國家?邊個承認先?佢自認係咯

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-3-7 11:14 PM 發表

1972年前, 聯合國都冇中華人民共和國呢個國家喎?

甘你認爲1972年前中華人民共和國是不是一個國家呢?
勝者為王 敗者為寇,吹有咩用?實力話事

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-3-7 11:21 PM 發表

中華人民共和國人被各式 屠夫政權 屠殺了幾千年,被殺到連基本是非觀念都早已喪失!

一條中華人民共和國人 會認爲, 一個土匪闖進牠家中殺了牠爸,就馬上 完全合情、合理、合法地 擁有牠媽媽 ...
講得好,講得對。

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-3-7 11:21 PM 發表

中華人民共和國人被各式 屠夫政權 屠殺了幾千年,被殺到連基本是非觀念都早已喪失!

一條中華人民共和國人 會認爲, 一個土匪闖進牠家中殺了牠爸,就馬上 完全合情、合理、合法地 擁有牠媽媽 ...
Nope, 香港係中國領土,大多數香港人期望與國家一起發展,安定繁榮,安居樂業。你唔代表我。你只代表黃絲小丑,成班Loser烏合之眾!

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-3-7 10:39 PM 發表
台灣有自己軍隊
有自己國名
有邦交國
有自己文化

咁中華民國係乜?
你咪繼續自我陶醉law~

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-3-7 11:14 PM 發表

1972年前, 聯合國都冇中華人民共和國呢個國家喎?

甘你認爲1972年前中華人民共和國是不是一個國家呢?
對得很!

引用:
原帖由 食指 於 2018-3-7 11:32 PM 發表

你嘅言論,經常令我們香港人感到作嘔
你是香港人嗎?你何時移居香港的?

引用:
原帖由 食指 於 2018-3-7 11:32 PM 發表

你嘅言論,經常令我們香港人感到作嘔
祖國大陸人怎會分對錯的?

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2018-3-8 01:12 AM 發表
你說不屬於又點,菜英文敢說嗎?
為何不敢說?香港人也敢説呢!多少香港人説香港不屬于中國大陸。

引用:
原帖由 食指 於 2018-3-8 04:40 AM 發表

原來hk豬老豆畀中共宰咗...難怪咁仇共。
原來缺乏父愛,有心理障礙,最後想揾個洋爸爸嚟填補缺失...
唔好意思,我老豆冇畀中共搞過...
被搞過都會高呼:爹親娘親不及毛賊種親。毛賊東是大陸人的大救星。

引用:
台灣有自己軍隊
有自己國名
有邦交國
有自己文化

咁中華民國係乜?
樓主能講出什麼條約把台灣割讓出去嗎?好好讀吓書唔好搞你唔識嘅政治啦,政治唔係你呢班唔讀書嘅人㗎,人哋講出歷史背景你就口啞啞,咪嚟獻世啦

引用:
台灣有自己軍隊
有自己國名
有邦交國
有自己文化

咁中華民國係乜?
你去網絡上番查歴史先出來狗噏!台灣省是戰敗的國民黨,逃亡至到台灣省!是中國的-部份!中國要滅台灣易如反掌!

真心愛臺灣,了嗎一下九二共識是什麼再說。不要學綠蛆,遲早車毀人亡。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]