• 瀏覽: 5,841
  • 回覆: 29
十年前中國還是農業為主,找不到出路,智能電話的發明,或單單講安桌平台,無意間救了中國一把,要不是西方國家發明智能電話,並比機會大陸工廠做低微嘅裝配工作,大陸今天經濟必定慘不忍睹。

所以真正讓大陸從一窮二白發展到今天,完全係蘋果谷歌嘅功勞。

引用:
原帖由 Classico 於 2018-3-7 05:58 PM 發表
十年前中國還是農業為主,找不到出路,智能電話的發明,或單單講安桌平台,無意間救了中國一把,要不是西方國家發明智能電話,並比機會大陸工廠做低微嘅裝配工作,大陸今天經濟必定慘不忍睹。

所以真正讓大陸 ...
👍👍👍
互相利用。

今天印度亦希望行此路。

今天無吃藥

好似某人分身
可能係發帖個時唔記得轉戶口

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-3-7 08:23 PM 發表
好似某人分身
可能係發帖個時唔記得轉戶口
No la. 呢條友一樣係盲反中。

引用:
原帖由 Classico 於 2018-3-7 05:58 PM 發表

所以真正讓大陸 ...
只要永恆色利益 沒有永遠的敵人

引用:

所以真正讓大陸 ...
那麼中國提供廉價勞工使他們賺了這麼多錢,是不是應該多謝中國呢?

不如講吓中國四大發明對世界嘅貢獻添吖!

引用:

所以真正讓大陸 ...
19 世紀的英國首相巴麥尊說此名言英國沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益

引用:

所以真正讓大陸 ...
不如話老美畀中共入世救了中共,成就中共成科技大國地位

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-3-7 09:10 PM 發表

No la. 呢條友一樣係盲反中。
講事實就盲反,咁假話係咪叫盲撐

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]