• 瀏覽: 5,842
  • 回覆: 29
引用:
原帖由 q5756667877 於 2018-3-20 08:56 PM 發表

講事實就盲反,咁假話係咪叫盲撐
你落街去茶餐廳買個飯,你會唔會話自己「救」左間茶餐廳?

樓主的問題都一樣,所以合乎盲反的定義。

引用:
原帖由 q5756667877 於 2018-3-20 20:56 發表
講事實就盲反,咁假話係咪叫盲撐
無證據支持既空言等同放屁

引用:
原帖由 Classico 於 2018-3-7 05:58 PM 發表
十年前中國還是農業為主,找不到出路,智能電話的發明,或單單講安桌平台,無意間救了中國一把,要不是西方國家發明智能電話,並比機會大陸工廠做低微嘅裝配工作,大陸今天經濟必定慘不忍睹。

所以真正讓大陸 ...
無知亦要食藥

引用:
原帖由 michaelsh 於 2018-3-7 08:13 PM 發表

👍👍👍
互相利用。

今天印度亦希望行此路。
無錯,既然萍果谷歌令中國十年間轉變為強國,不如將廠搬去印度,令印度十年後變強國喇

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2018-3-24 10:10 AM 發表

無錯,既然萍果谷歌令中國十年間轉變為強國,不如將廠搬去印度,令印度十年後變強國喇
印度因為種性制度, 所需時間會長很多。

靠英國殖民地香港。

完全同意
要不是有美國,你們大陸人早就已經完蛋了
如果唔係有美國人賣美國雅培奶粉給你們大陸人,你們大陸早就已經完蛋了,全部變大頭BB

引用:
原帖由 赤村冬利 於 2018-3-8 08:32 AM 發表

那麼中國提供廉價勞工使他們賺了這麼多錢,是不是應該多謝中國呢?
俾咁多工你開係咪要多謝下人哋呢

引用:
原帖由 59804774 於 2018-3-7 08:47 PM 發表
黑完大陸開會又來
受人狗餅,替人發帖

引用:
原帖由 Classico 於 2018-3-7 05:58 PM 發表
十年前中國還是農業為主,找不到出路,智能電話的發明,或單單講安桌平台,無意間救了中國一把,要不是西方國家發明智能電話,並比機會大陸工廠做低微嘅裝配工作,大陸今天經濟必定慘不忍睹。

所以真正讓大陸 ...
配裝平果咪要幾多人呀?畀夠你一萬個人喇,對當年已突破十億人口嘅中國有幾大幫忙呀?

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2018-3-24 10:10 發表

問題係十年後都都唔到間廠

蘋果谷歌的商品沒有中國人民消費使用,難道能有今日的規模?

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-3-7 08:23 PM 發表
好似某人分身
可能係發帖個時唔記得轉戶口
港毒L來來去去都係0個幾個,見慣曬。
有個成日重複帖九萬幾年前經濟來坤人成日換Acc

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]