• 瀏覽: 41,880
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
2009年中文大學讀書時期追隨公民黨杰哥
2011年前參與左膠左翼21搞社運
2011年後以民主黨身份參選區議會
2017年競選民主黨主席失敗退黨任職民陣召集人
2018年伙拍眾志參與立會補選

區左中右通殺完美演出
眾志水喉真實背景複雜
區諾軒上位一定變臉
絕對係港禍!

引用:
原帖由 sisamantha44 於 2018-3-6 10:58 PM 發表
堅定信心去東京O運
佢唔識日文,點做好漢奸呢分工

輸梗

引用:
原帖由 kitman84 於 2018-3-7 08:41 AM 發表
輸梗
唔會!黃色物體只會聽政棍騙子點!哋冇獨立思考能力。

馮檢基退選終極解密爆料

1月17日18:00
民主動力會議實錄
參會人:鄭宇碩、姚松炎、朱凱迪、馮檢基、趙家賢

姚:基哥,你自己睇下你嘅支持率,政府DQ我,選民都支持我,都沒人投俾你。
朱:係呀,我地冇可能過票俾你,你仲想選咩啊。初選你嘅支持率差距咁大,你過晒氣啦。
鄭:你地咁樣講,係唔係有其他人選。
朱:我嘅本土運動,大把後生仔沒機會出來,是旦搵一個都好過一個老坑。我周邊嘅人都反對你。
馮:你地咁樣講好唔公道,都未選,點知街坊唔會投俾我。你地又冇做民調?點解就說我唔當?
姚:我周邊嘅人都話唔會投俾你,你自己嘅黨都唔支持你啦,你慳D啦。你落街站都比人鬧,你點選?
馮:我系九龍西做咗幾十年,我晚晚都落街站,幾千個街坊到我鋪頭來支持我再選。你話我冇支持?
姚:你估選舉系靠街坊麼?我系九龍西做過一天麼?街坊算邊位?一把年紀,到而家都唔知政治系點玩。
馮:你地咁樣係咩意思?初選係大家坐低傾掂嘅,白紙黑字簽咗名,你啲話唔算就唔算?
朱:如果系大家簽咗名,大家再簽名同意修改咁就得啦?現實點吧啦基哥,如果你執雞,民主派肯定會分裂,優勢全部沒嗮晒,點贏啊。
馮:點解我選就係系分裂,你啲地唔按規矩則做就唔系係分裂,我係系按大家傾定的規矩則做嘅,點解係系我分裂?

1月18日
姚松炎、朱凱迪聯合李柱銘、陳方安生等民主派大佬召開密室會議,商定由李卓人、梁家傑作為PlanB替代姚松炎參選。

1月22日馮檢基在黨友陪同下見記者,宣佈唔會作為替補出選……

一個服務地區幾十年嘅老議員,可能佢真嘅過晒氣。唔通而家政治家真嘅只係大喊主義,唔使服務選民咩?話人地做地區工作,佢自己仲出來選地區嘅代表做咩?政府DQ佢,我地支持佢,但佢都要稔下,佢自己係唔係一樣唔尊重規矩先?

DQ 區諾軒 !!!

引用:
原帖由 無盡小獅子 於 2018-3-10 12:55 AM 發表
馮檢基退選終極解密爆料

1月17日18:00
民主動力會議實錄
參會人:鄭宇碩、姚松炎、朱凱迪、馮檢基、趙家賢

姚:基哥,你自己睇下你嘅支持率,政府DQ我,選民都支持我,都沒人投俾你。
朱:係呀,我地冇可能 ...
相信喺18至22號呢4日內
老馮喺自己黨內同埋街坊
猛咁大吐苦水

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]